Hemma!



Jag hade packat skötväskan och krånglat på mig själv och Wille ytterkläder när jag inser att J har fått med sig nyckeln till barnvagnsrummet i morse. Släpar då med mig en måttligt road unge på armen för att plinga på hos våra grannar i hopp om att någon kanske har en nyckel att låna ut. Såklart är det ingen hemma någonstans.
Det var många fula ord som kom ur min mun kan jag lova när jag genomsvettig får kånka upp packning + illsken ettåring till lägenheten igen.

Så trots planer på en skön promenad så blir vi hemma idag och Wille får sova i sin egen säng istället för i vagnen. Själv tröstäter jag just nu en massa frukt och och njuter av tystnaden från en sovande Wille. 


HAPPY onsdag på er! ♥


Självporträtt

Att rensa bilder från minneskortet på vår kamera lockar ofta till ett och annat asgarv. Det är lätt att skylla på att vår stackars kamera håller på att ge upp, men i ärlighetens namn... jag tror inte att det skulle bli så stor skillnad med en värsting systemkamera i händerna på mig.

Eller vad tror ni? ;)



Snyggt öga...



Ehm...?



1/2 mamma och 1/3 son



Sådär ja!


Ojdå

Nu är klockan ETT och jag har bara en sak att säga:


Kompensation och ursäkt

Idag fick jag ett nytt mail från H&M med en ursäkt, en förklaring till problemet som uppstått och ett löfte om kompensation för det inträffade.
Jag kan inte säga annat än att mailet kändes väldigt uppriktigt, personligt och proffsigt och jag är mer än nöjd. Bravo H&M!

Kompensation eller inte, jag hade inte blivit ett dugg grinig om jag hade fått den information jag fick idag redan från början. Jag har full förståelse för att det kan bli fel, men då är min uppfattning (och erfarenhet) att det är bättre att informera om det än att köra huvudet i sanden och hoppas på det bästa.
Nu har jag en klänning på väg hem till mig tack vare Tradera, så just nu är jag lite extra glad. Allt frid och fröjd igen, woohoo! ;)

Nu när jag inte är arg på H&M längre kan jag lika gärna passa på att tipsa om deras stora Cluberbjudande just nu som ger 10% rabatt på hela sortimentet i alla butiker, på hm.com och i katalogen! Gäller 29 mars - 1 april.
Sådär ja!  ;) ♥




Nattning pågår

Här är det nattning på gång efter en mysig middag på tu man hand. ;)
Pappa J sitter med studier denna kväll så jag och Wille är ensamma hemma.

Slänger in några bilder från Willes vrå här hemma innan jag ger mig på att natta busungen som för tillfället är i full färd med att hälla ut ALLA sina leksaker över hela golvet...

Trevlig kväll så länge! ♥



På väg ut



Nu går det inte längre, nu måste jag ut i solen innan jag blir tokig av att sitta inne! Wille är feberfri sen igår, så nu ska jag klä på honom ordentligt och ge mig ut.

Hoppas ni haft en härlig tisdag so far kära bloggläsare! ♥


Påsköverraskning!





Detta var det som gömde sig i påsen; en påsköverraskning till Wille!

Kaninen och det fina påskägget i metall kommer såklart från det danska Maileg och finns bl.a. hos min favorit KOFFERT på Humlegårdsgatan 11.

Ärsh

Nu är klockan sådär mycket igen. Typiskt mig!

God natt!

Dagens sparplan



I denna flygplansspargris samlar vi på guldtior till Wille, och varje vecka blir det några extra. Förhoppningsvis räcker de till något alldeles extra noga utvalt om ett par år. ♥ 

Sen har vi såklart ett sparkonto för de lite större pengarna, men jag tror ändå att det är roligare att ha en hel låda full med guldpengar. I alla fall när man är liten...

Den fina flygplansspargrisen kommer från Kids Concept och finns bl.a. hos Bonti. Det snygga flygplanet i bakgrunden är egentligen ett bagagetag och finns att köpa hos Syster Lycklig...

Måndagslistan 29 mars 2010

Jag antar Jennyns utmaning och lägger upp en egen måndagslista med alla ljusglimtar i mitt liv just nu!

Sommartiden och våren är här på riktigt, nu är det ljust både på morgonen och kvällen

 Snön har smält och det går att komma fram med barnvagnen överallt igen, LOVELY!

Jag har äntligen efter mycket om och men fått tag i den vita klänningen från H&Ms The Garden Collection

Wille mår bättre idag efter ett par dagar med feber

Vi planerar en liten resa till helgen och jag glädjer mig så otroligt mycket!

J går sista veckan på Flygteoriskolan och nu får jag snart tillbaka min man igen!

Det är påskvecka = VÅR och härliga pastellfärger överallt!


Besviken!



Ni som varit inne här och kikat regelbundet vet hur jag har väntat och hoppats på min beställning från H&M, då speciellt denna klänning ur The Garden Collection med lovad leverans v 14.
I lördags loggade jag in på min H&M-sida, och ni kan ju föreställa er min förvåning när jag upptäcker att just denna klänning plockats bort från min beställning.

Skickar iväg ett mail till H&Ms kundservice för att höra om det är så att den redan är på väg och därför inte syns på listan över restnoterade plagg, eller om det är något tekniskt fel som smugit sig in.
Rätt omgående får jag då detta svar från dem, och jag kan inte bli annat är grymt arg och väldigt besviken:

"Tack för ditt mail!

Vi är jätte ledsna men den leveransen är annullerad från leverantör och kommer inte mer till oss.

Som plåster på såren skickar vi dig ett presentkort på 50 kr direkt via posten.

Vår Garden Collection med modeplagg tillverkade i hållbara material har varit en större succé än vi kunnat föreställa oss.

Fortfarande finns det plagg kvar både i butik och i vår Shop online, även om de mest populära plaggen kan ha tagit slut. Det kommer inte någon påfyllning av Garden Collection, men vi ser fram emot att även i framtiden erbjuda moderiktiga plagg i hållbara material, något som vi på H&M tror väldigt mycket på. Ännu en gång, tack för ditt mail.

Med vänlig hälsning
H&M Kundservice
Tel 033 - 14 00 00 "

Undrar bara hur det är med alla andra som beställt plagg ur denna kollektionen från deras webbshop. Har de gått in och plockat bort plagg från dem också? Det måste ju bli väldigt olönsamt för H&M att dela ut 50 kr till alla dem som som legat på och varit ute i god tid för att säkerställa att hinna lägga en beställning innan dessa plagg blivit slutsålda.
Hur kan de ens göra så?

Har mailat kundtjänst ännu en gång med frågor om hur det kan vara möjligt att beställa plagg som tydligen inte finns, och om det finns några garantier för att detta inte händer igen. Ännu har jag inte hört någonting från dem angående detta och tills vidare kan jag bara säga BOTTEN H&M. Det här var riktigt illa!

--------
Lyckades efter mycket om och men klicka hem denna klänning genom Tradera, dock till ockerpris. Vad gör man inte?
Piss-H&M!


En ögonblicksbild



”AJ AJ AJ” säger mamman. Wille låter handen vila på kontakten, jag upprepar ”AJ AJ AJ” samtidigt som den lilla rackarungen sneglar på mig med bus i blicken och ett stort soligt leende. Sedan tittar han åter igen på kontakten och drar ut den.
Teven och favoritprogrammet stängs av med en suck, för säkert hundrade gången idag.

Det är den härliga vardagen med en ettåring det. ♥

Vad är det i påsen?

Här är en liten smygkik på vad jag hittade till Wille i lördags...






Ledtråd, KOFFERT is the shit ;)

Sjukstuga


Trots feber så är han fortfarande en liten gladskit, världens bästa unge!

God (sov)morgon!
Nu sitter vi i köket och njuter av en rejäl frukost. Känns lite vardagslyx mitt bland alla blöjbyten, tentastress, alvedonsuppar och traderapyssel.
Natten har varit mycket bättre än igår, men även idag blir det till att bara stanna inne och pyssla om mitt lilla skrutt. Pappa J skriver ett av sina sista prov idag, så vi passar på att hålla tummarna för honom lite extra. Hej heja!

Happy måndag på er!


Hemma


När man är liten och sjuk vill man bara vara nära, nära...

Nu är jag hemma igen efter jobb och sitter ännu en gång och pysslar med mina Traderaannonser som just gått ut. Wille och J sover och jag njuter det stilla lugn som bara existerar klockan halv 1 på natten hemma hos en familj med småbarn. ;)


På promenad härom dagen.

Nu håller jag tummarna och hoppas att min lillprins mår lite bättre i morgon. Det gör så ont i mig av att se honom sjuk och ynklig!

God natt!

En ynklig rapport



Wille vaknade ännu en gång kring midnatt, denna gången kokhet. Inte så konstigt att han var hängig!
Efter Alvedon, ren blöja och badda med sval trasa i pannan somnade han om och sov oroligt fram till 6.30. Trots fortsatt hög feber under dagen har han ätit bra och lekt med sina små saker en stund. Gott tecken!

Just nu sover han tungt i sin säng och jag ska försöka få så mycket gjort som möjligt är innan jag ska iväg och jobba.

Skön söndag på er! ♥

Maktlös...

Livet som småbarnsmamma är en berg-och-dalbana utan dess like. Jag kunde inte ens i min vildaste fantasi föreställa mig hur det egentligen skulle vara och kännas. Alla känslor och frågetecken. Lycka, glädje, förtvivlan, skratt och gråt, allt i ett enda virrvarr. Föräldraskapet är så extremt komplext, det är svårt att sätta ord på det.

Jag och Wille har haft en supermysig dag tillsammans, pappa J har varit hemma och pluggat. Framåt middagstid blir Wille allt gnälligare så vi antar att han är trött och vill sova. Vi ger middag, på med pyjamas och i säng och han somnar direkt.
En timme senare vaknar han och är h e l t otröstlig. Vi sjunger, vaggar, pussar och kramar, testar ge vatten, sjunger lite till, sätter på en skojsig film på TV, men nej, Wille vrålar så att han kippar efter andan och vill i n t e sluta gråta.
Vad gör man?

När Wille var alldeles ny kunde jag nästintill bryta ihop när han var sådär jätteledsen och ingenting fungerade. Numera vet jag att det sällan hjälper att själv tappa fattningen, utan det bästa jag kan göra är att behålla lugnet. Samtidigt är det så himla frustrerande att inte kunna göra något, att stå som ett fån och inte fatta vad som är fel medan det mest dyrbara jag har i hela världen bara gråter, gråter och gråter.

Nu har vi testat att ge en Alvedon och Wille slumrar mot pappas axel. Håller tummarna för att det ger med sig nu och att vi alla får sova gott i natt...
Bilder och beskrivning från dagen som gått får vänta till i morgon. Nu ska jag kasta mig i säng och samla sömn ifall att natten blir kämpig.

God natt alla mina kära! ♥


TIPS!


www.childrensalon.com

Innan vi beger oss hemifrån måste jag bara tipsa om en riktig guldgruva, nämligen childrensalon.com! Här finns ALLT det bästa samlat på ett och samma ställe. Inga överpriser och de levererar till Sverige för ynka £8.95 (knappt 100 SEK). Tjooohooo!

Så för er som är lika frälsta i baby och barnkläder och leksaker från Gant, Petit Bateau, Anne Claire Petit, Barbour, Burberry, Dior, Armani, Maileg, Ralph Lauren, Bam Bam, Elodie Details, Molo, Emile et Rose, mm mm som jag, så måste ni bara klicka in här! ♥

Lördag morgon


Vet att det är en del som går på påsklov denna vecka, så till er säger jag happy påsklov på er!
Här i Stockholm har vi lov nästa vecka (eller nästnästa egentligen, dvs v. 14), och veckan som nu kommer är sista veckan för J på Flygteoriskolan!
Finns inte ord för hur skönt det kommer att bli för oss allihopa att få ha pappan hemma lite mer!

Wille tog sovmorgon till 7 i morse, så efter frukost och dusch nyss känner jag mig pigg och redo att hitta på en massa skoj idag. Vi ska in till (Willes) mormor, och jag har lite påskiga saker att fixa på stan...

Ses sen!

VÅR! ♥

Oj, vad FORT tiden gått idag! 

Wille och J sover och jag sitter i vanlig ordning och kämpar med att hålla mig vaken. VARFÖR lär jag mig aldrig, jag kommer ju vara dödstrött i morgon haha!
Wille sov rekordlänge idag på dagen (hela 3 timmar, det har nog inte hänt sedan spädistiden) och jag har hunnit massor! 

Ute har det varit mulet men jag fick en chock när jag klev utanför dörren att det var så varmt! Nu är det minsann vår och inget annat!

Nu är det sovdags för min del. God natt! ♥


Fredag

Nu sover min prins sin förmiddagsvila och då ska jag passa på att tanka över bilder från kameran och säkerhetskopiera det som nu bara ligger på hårddisken. Jag gör inte om samma misstag som tidigare
dvs ALLA bilder från februari och mars 2009 försvunna!

När Wille sover är det typ 1 miljon saker som jag önskar att få gjort. Det kan vara att plocka i ordning i köket, städa i hallen, fixa i vardagsrummet, svara på mail, vika tvätt, ta en dusch... Ni som har barn känner nog igen er?

Hoppas du har en fantastisk fredag och att våren har kommit just där du är! ♥


April förra året och Wille var ny. En av få bilder från förra våren som finns kvar.


God morgon!

Min egen lilla väckarklocka har fastnat på strax efter 05 och går inte att ställa om. HJÄLP!

Nytt för natten är att "klockan" har sovit i egen säng hela natten (ja, ni läste rätt, inga uppvak, bara skön sömn hela natten lång).
Mamma och pappa gör vågen!


Strax...

...ska jag krypa ner i renbäddad säng och pussa på min lilla gosunge.
Undrar om det finns någon gräns för hur mycket man kan älska ett barn? ♥



Natti natti!

I did it!

Ett antal våfflor senare och jag mår som en prinsessa! ♥
Är det våffeldagen så är det.

Men nu är det tvärstopp, tom J påpekade idag att jag inte är lika... fit som tidigare (milt sagt). Nu blir det inga fler kaloribomber + att det hög tid att röra på fläsket.
Punkt!

Får man...

...äta våfflor när det är våffeldagen fast man har godis och kakförbud?


(Går)dagens

Det har blivit lite knasigt med uppdateringarna, men här kommer en kort sammanfattning av gårdagen:


Dagens morgonrufs, dagens lek på Kulturhuset och dagens interiörstips från Bruka ♥



        J, jag vet att du inte gillar rosa, men erkänn att det här är snyggt!

God morgon onsdag!


Många pussbilder blir det, men jag är nog allt lite kär i den här lilla pojken! ♥

Wille väckte mig kl 5.40 i morse, så det är en smått sliten mamma som skriver det här... Lillskruttet sitter och gnuggar sig i ögonen nu så det blir förmodligen tidig vila idag innan vi beger oss in mot stan.

Vi ska möta upp vår fantastiska BVC-grupp för lunch och playdate på Kulturhusets Rum för Barn, och sen förhoppningsvis njuta av ett vårigt Stockholm. ♥

Trevlig onsdag på er alla kära!

Slut för idag



Efter en heldag hemma ska vi ut på uppdrag i morgon igen, jag och Wille.
Det har varit riktigt skönt att stanna inne idag och inte göra något alls. Bara vara tillsammans, jag och min lillskrutt. ♥

Nu önskar jag er alla en god natt, och sov så gott!


Wille

Wille blir allt stadigare med att gå, men fortfarande är det krypa som gäller när det ska gå fort. Och fort går det. Han låter som en galopperande häst när han kommer farande över golvet.
Gärna med en kloss i varje hand dessutom (ja, det går tro det eller ej).


En stapelprins till mammas prins! ♥

Hoppsan!


Grattis på 14-månadersdagen igår min lillprins! ♥

Russindansen



     

God morgon tisdag!

Måndag


Denna dagen har känts lång men samtidigt har den flugit fram. 
Jag placerade en övertrött Wille i vagnen strax efter 13 och han somnade direkt! Tog en långpromenad i solen men kunde inte riktigt njuta då jag var tvungen att ordna upp en massa tråkigheter per telefon. Först nu är jag klar med den saken!

Hämtade hem mitt H&M-paket men kommer att sända tillbaka det mesta av det som kom med denna leverans. Två plagg för stora och ett till Wille som inte alls motsvarade förväntningarna. Så kan det gå... Väntar fortfarande med spänning på klänningarna ur The Garden Collection, men de dröjer någon vecka till. Längtar!



Hoppas ni haft en FAB måndag!


På väg ut!

Wille var inte alls sugen på att sova förmiddag idag, så nu har jag en övertrött liten kille som jag strax ska sätta i vagnen och ta med ut på promenad i solen.

Njut dagen kära vänner!

Sovmorgon!

Här blev det sovmorgon ända till kl 7, så jag är hur pigg som helst! Eller inte... ;)
Vi har hunnit med frukost och allt morgonpyssel så än finns det hopp. ♥

Solen skiner och ute är det vitt, vitt, vitt. Jag kämpar med att försöka se det postitiva i att det snöade igår IGEN, dvs vi får i alla fall en massa välbehövligt ljus! 

Jag har ingenting spikat idag. Hade planer på att ta oss till öppna förskolan och sen in till stan, men det kan hända att vi ändrar oss och hittar på annat.

Trevlig solig måndag på er tills vidare!




Sommarlängt och kvällsbestyr


Wille och jag på lekplatsen i juni förra året.

Wille sover och jag har hunnit med att ta en dusch och göra mig en kopp te (Friggs blåbärste med en ton av vanilj, beroendeframkallade gott).
Försöker lägga upp det sista på Tradera men kommer hela tiden av mig då jag tycker att det är sååå tråååkigt. Mycket roligare att titta på foton från förra sommaren och drömma mig bort till ett ställe utan snö och is... SVÅRT att föreställa sig att det faktiskt var möjligt att gå barbent och i kortärmat!

Härligt att tänka att snart är vi där igen. Lovely! ♥

Hemma

Söndag är i vanliga fall min jobbdag, men då J fortfarande är dålig så blev jag hemma för att ta hand om Wille idag.
I natt trodde jag nästan att vi skulle få åka in till akuten, och jag var ordentligt rädd en stund. Men J envisades om att han ville stanna kvar hemma, och idag är han en aningens bättre om än långt ifrån bra.

Timingen kunde verkligen inte varit sämre, i slutspurten av studierna och allt! ♥

God morgon!


Trots kvällens PARTY igår tyckte Wille att det var läge att skutta upp ur sängen kl 5.55.
God morgon!

LaRedoute


Stureplan

Stureplan släng dig i väggen! Det är i BROMMA det roliga händer!


Vårpromenad @ Ålsten







Nu är jag verkligen less på vår kamera, eller rättare sagt så har jag varit det rätt länge men nu har det kommit till en punkt då det liksom inte är roligt längre.
Drömmen vore en riktig digital systemkamera, men jag antar att det är en utopi...
Vågar man köpa begagnat tro?

Lördag

Efter en slö och grå fredag har vi nu varit ute och NJUTIT av en solig lördag!
Vi fuskade och tog bilen ner till Alviks Torg för att handla och äta lunch, sen vidare till Ålsten för fika på mysiga Gateau och promenad i det sköna vädret.


Av mycket sol och mat blir man så här sömnig. ♥

Nu ska vi strax äta lördagsmiddag (känns som att vi inte gör annan än att äta, och ändå är det ingenting mot hur det var när Wille var helt ny, då var det verkligen det ENDA vi gjorde) och sen är här full rulle med bad och nattning igen!

Trevlig lördagskväll på er allihopa så hörs vi lite senare! 



Mera vårtecken, HURRA!

En sista...

...innan det är dags för sängen.


Busigaste ungen i stan här hemma tidigare idag. Till den stackars däckade pappans förtvivlan...



Så här städat och fint kan det se ut. Men jag kan informera om att det inte är särskilt ofta...


God natt
mina vänner!

Vårtecken!

Ni kan tänka er min förvåning när jag flåsande på väg upp för en lång backe får syn på en snöfri fläck utanför ett hus, och vad har tittat upp om inte...


I övrigt har det varit en förhållandevis grå dag och jag har stundtals fått testa på att vara mamma till två (pappa J är nämligen hemma och är sjuk). Jag tror minsann att jag blivit bortskämd med allt solljus den senaste veckan!

Paketet från H&M hade inte kommit (trots avin som damp ner hemma i morse), så jag får spänt vänta till i morgon. Den som väntar på något gott... ♥

Sjukstuga...

Här lyser solen med sin frånvaro och pappa J är hemma och är dålig, så vi ligger lite lågt idag. Jag och Wille ska strax iväg och hämta bl.a. det här som kom med posten idag.♥

Trevlig torsdag på er!


Sov så gott!


Då var även denna onsdag slut, så jag säger god natt alla kära, och sov gott! ♥

Preppy boy


Inspirerad av alla fina vårnyheter för barn på bl.a. NK var jag bara tvungen att klippa ihop det här!
Kalla mig gärna tråkig, men jag avskyr verkligen brun-gul-grön-randiga kläder med stora konstiga mönster och märkliga material. Allt sånt retro som är så himla rätt just nu (jag pratar barnkläder nu och inget annat).
Pastelliga färger och klassiska snitt, marinblått, svart och vitt är mera min melodi! ♥

Tyvärr måste en sån som jag oftast söka mig till dyra märken som just Tommy Hilfiger, Ralph Lauren, Gant etc för att hitta rätt. Men det är fullständigt värdelöst att shoppa dyra kläder till en liten skit som bara bajsar och kräker och innan man hunnit blinka skuttat upp två storlekar!
Ibland har H&M och Lindex (FIX är en riktig favvo) en del fint som jag gillar. Och Zara har så underbara barnkläder att jag skulle kunna ruinera mig totalt på ett enda besök! Men faktum är att det är svårt att hitta fina kläder till barn, och då speciellt till små grabbar.

Dagens I-landsproblem, jag vet. Men jag ville bara tipsa alla er därute som kanske är lite som jag, att NK och Zara har fått in vansinnigt mycket snygga vårnyheter. Gå inte dit om ni vill spara pengar. ;)

Vårfeelings

Efter ett besök hos mamma (Willes mormor) tog jag och Wille en skön promenad in till stan. Wille somnade nästan med en gång och jag kunde i lugn och ro kika in på bl.a. Zara, NK, HM och Mathilde som alla har fått in  mycket pastelliga vårnyheter! Snyggt snyggt snyggt!
Vips så var klockan massor och vi var tvugna att bege oss hemåt. Måste bli en tur in snart igen, för jag hade så gärna kikat vidare...


Prince charming @ Hamngatan


Wille på vår långprommis tidigare idag. Gullunge! ♥

Vi har varit i stan och hälsat på hemma hos Willes mormor och tagit en långpromenad. Wille sov gott i vagnen nästan hela tiden, förutom hos mormor för där var det fullt ös och massor av bus!

Inte lika soligt idag, men ändå känns det verkligen att våren är nära! ♥

Onsdag




God natt!

Bättre sent än aldrig, nu ska jag krypa ner hos mina fina älsklingar. ♥

Dagen som gått

Idag kändes luften iskall då det blåste en del på vår promenad. Men solen strålade och det räcker som motivation för mig så jag bet ihop och traskade på i över 1,5 timme. Härligt! ♥





Nu är det helt plötsligt kväll igen och vi har haft en supermysig dag tillsammans bara jag och Wille. Inget gnäll och inget gråt, bara en glad busunge som vill utforska allt och upptäcka världen. Utvecklingen har gått i raketfart sedan ettårsdagen för snart två månader sedan, och nu går det inte en enda dag utan att han hittar på något nytt. Helt plötsligt kan han gå, klappa fint, klättra i soffan, säga många små ord, pussas och kramas och är en riktig liten pojke. Min goa unge! ♥






Lilla Mirakel


Tisdag

Ny dag, nya tag!
Inspirerad av bl.a. Engla har jag nu bestämt mig för att det är dags att bryta mitt godismönster. Alltså, inget godis, glass, kakor, socker i kaffet eller andra sötsaker fram till 11 maj. 12 maj fyller J år och det vore ju hemskt oartigt att inte smaka av födelsedagstårtan eller hur? ;)

Jag måste även försöka komma igång med mina långpromenader igen, för igår blev jag skrämmande påmind om min dåliga kondition. Jag blir trött för minsta lilla och det är inte alls likt mig. Skärpning nu med andra ord!



Annat var det på den tiden då den här herren fanns i mitt liv. Då fanns det minsann inte tid eller plats för att sitta och äta småkakor hela dagen lång!

Update 14.20 Det har nu gått en halv dag och jag är helt galet godissugen.
Jag behöver peppning och motivation!

God morgon!


Vart tog denna dagen vägen?!

Solen har strålat från vackert blå himmel över Stockholm idag och vi har varit igång sedan tidigt i morse och jag känner mig för ovanlighetes skull riktigt pigg. Kan man bli hög på solljus?!
Vi startade upp dagen med frukost hela familjen samlad, J skyndade i vanlig ordning iväg till skolan tidigt och jag varvat förmiddagen med att klippa och klistra med alla Traderapaket som ska iväg, underhålla Wille, kolla upp alla tusentals saker jag har på gång, laga lunch och ja... ni fattar. Busy day!


Mammas hjärta

Vi har även hunnit med en tur till öppna förskolan och Wille skrattade HÖGT och LYCKLIGT när han såg de andra barnen! Det finns inget som gör mig så lycklig som att se min lillkille skina upp sådär underbart som bara Wille kan. ♥ Han riktigt njuter och har så KUL av att få busa med de andra barnen, klättra på andra föräldrar och leka med en massa nya spännande saker.

Efter ÖF tog jag och Wille en riktig långpromenad här i Bromma. Wille somnade i vagnen och jag passade på att njuta sol, frisk luft och vacker utsikt. Lovely! ♥


Lyckan vore att ha en egen villa här i området. Utsikten och omgivningarna är helt fantastiska och här står den ena pampiga villan efter den andra. Nackdelen är att tomterna till husen är minimala, husen står praktiskt taget på varandra. Jag drömmer om mark, ett eget stall, stort vitt hus, och många barn. ;)

Nu ska jag småfixa med lite här hemma och förhoppningsvis kommer jag i säng i tid. HOPPAS ni haft en fab dag allihopa, trevlig kväll på er!


Året som gått...

Det är snart ett år sedan sen dessa bilder togs, och jag undrar bara vart tog tiden vägen?




Dessa fina bilder som vår kära vän Stefan har tagit får avsluta denna söndag och även denna vecka.
Nu ska jag försöka hoppa i säng så att jag är lika pigg och laddad för ny vecka som en viss lillprins kommer att vara kl 06 i morgon. ♥

God natt alla mina kära!


Kvällsfika...

Nyss hemkommen från jobbet kunde jag bara inte låta bli. En sista bit prinsesstårta och en kopp te.
Jag måste verkligen skärpa mig... Jag väger liksom mer nu än precis efter förlossningen! Det goda livet som mammaledig kanske har varit lite väl gott tror jag. 



Söndag!

Ännu en solig dag! Wille har sovit rekordbra i natt efter äventyret igår, och jag och Wille har bara slappat och myst tillsammans idag.
Nu ska jag strax iväg på jobb och pappa J tar över här hemma.

Önskar er en skön dag denna soliga söndag!


Gustav


Dopet igår blev precis så lyckat som varje förälder kan önska sig! Dagens huvudperson gjorde precis som sin storebror två år tidigare och sov sig igenom nästan hela dagen (till skillnad från Wille som passade på att testa Storkyrkans akustik på sitt eget dop).

Dagen igår fullständigt badade i sol och det blev en MAGISK dag, vi är så glada att vi fick vara med! Vi var lite oroliga att Wille skulle flippa totalt i kyrkan, men han tyckte det var SÅ spännande med alla människor och sång, och ljuskronorna i taket var mycket fashinerande! 
Vår morgon var hektisk här med att försöka få tre personer färigklädda, mätta och glada ungefär samtidigt, så när vi väl var färdiga och framme i kyrkan kändes allt bara helt fab!



Vi har ätit så mycket kakor och tårta att jag rullar fram idag, men då jag är ett riktigt godismonster kände jag att det gällde att passa på när det bjöds... ;)


För Willes del blev fikat superlyckat med massor av bus med stora och små kompisar! Här löser vi t.ex. avancerade tekniska saker tillsammans... ;) Han blir väldigt motiverad att gå själv när han är mer med lite större barn. Det är så fantastiskt att se honom tulta efter så gott han kan för att hinna med och lyckan i hans ögon när han lyckas. ♥



Att sitta såhär med en liten i famnen framkallar varenda liten moderskänsla i hela kroppen! Det är helt otroligt, magiskt och fantastiskt att en liten människa kan vara så liten och perfekt! Både jag och J är helt överens om att vi vill ha en till, helst NU NU NU. Tyvärr måste det vänta...
Tills vidare får jag nöja mig med att bara hålla och beundra detta lilla underverk.

Fina lilla Gustav, grattis på dopdagen!



Dopdags!


Nu ger vi oss snart av mot Ekerö kyrka där världens finaste Gustav ska döpas idag. ♥




Så här såg det ut när vår älskade lillprins döptes i Storkyrkan för snart ett år sedan. Tiden går så fort!
Extra roligt att prinsessan Victoria och hennes Daniel ska gifta sig i "vår" kyrka om bara ett par månader. ♥


Lördag morgon


Busunge i frukosttagen

Vi är lite stressade här men har just njutit (nåja) av en riktig familjefrukost! Ute strålar solen och vi ska strax göra oss klara för att åka iväg på dop. ♥

God morgon lördag, god morgon helgen!

Nytt utseende!

Ny header i kväll!
Det fick bli den rosa, med vissa justeringar. ♥



Kvällsrace

Kvällarna med en ettåring är ingen lätt sak, det är ett race! Mata-bada-pyjamas-mata igen-varva ner-sjunga sång och sen förhoppningsvis somnar barnet. Förhoppningsvis! Allt detta ska hinnas med på ca 2 timmar, utan att riskera att mamman/pappan/barnet flippar ur och börjar gråta av hunger/sömnbrist/utmattning.

Ursh vad hemsk det lät det där. Jag älskar faktiskt våra kvällar tillsammans. Verkligen. ;)


Fredagsplaner

Jag började nästan gråta när vi klev upp i morse och jag såg att det SNÖADE ute! Nu skiner solen igen, energin är på topp och vi ska strax ut och träffa en jobbarkompis till mig som väntar sin första bebis i sommar. ♥
Ses sen!

Vilken header?

Nu behöver jag hjälp! Vilken header hade ni valt?

  

Den här?                       Eller den jag har nu?


Sommardrömmar...



Dessa skönheter finns just nu på HM.com, och jag kunde INTE låta bli! ♥
Klick, klick!

God natt TORSDAG! ♥

Jag vet inte vad som har hänt, men min uppkoppling är så irriterande seg! NU är det i alla fall dags att gå och lägga sig, så jag får ta tag i det i morgon.
Jag har haft en helt underbar dag ute på Ekerö, med bl.a. en skön långpromenad i solen, lunch och fika med min kära Jenny. Jag har även fått en nyhet som jag tyvärr inte får berätta om, men jag kan avslöja att jag är SÅ LYCKLIG!


Onsdag, torsdag, fredag?

Kära Sofia påminde mig just om att det ju är torsdag idag och inte fredag som jag i mitt trötta och förvirrade huvud trodde att det var idag. Dagvill och mammaledig är bara förnamnet... I kväll blir det sängen senast 22, inte en minut senare! Och ser ni mig sitta här och uppdatera efter 22 så påminn mig gärna, då har jag antagligen glömt bort tiden igen. ;)

Onsdagens utflykt

Wille var på riktigt dåligt humör och det var världens projekt att bara få på honom kläderna och i vagnen... Vissa dagar vill man verkligen bara ge upp!
Men skam den som ger sig, och ut kom vi till slut.











Sen somnade Wille gott i vagnen och jag hann med ett besök på en av mina favoritbutiker, nämligen W.I.T.T!


W.I.T.T.



Det här är alltså en av mina favoritinredningsbutiker! Jag skulle kunna flytta in i deras lokal precis när som helst! Här hittar du det absolut snyggaste inredningsprylarna från bl.a. LEXINGTON, Day, Ralph Lauren och Marc O'Polo. ♥

   
Klickbara bilder!




Wille gör sig hemmastadd...

Det är verkligen skön inspiration att bara kika in genom skyltfönstret på W.I.T.T. och det varje gång jag varit där önskar jag att vi hade ett eget hus att inreda... Men vår tid kommer tids nog och det är bara att hålla ut!
NU ska jag hoppa in i duschen och sen ska vi ge oss iväg ut igen.

Trevlig torsdag på er! ♥

Godmorgon torsdag!

Pga strejkande uppkoppling så har det blivit ont om uppdateringar, men nu tycks allt fungera igen!
Wille har börjat med en ny morgonrutin, nämligen att vakna och vilja kliva upp vid 06. Jag måste bli bättre på att lägga mig i tid! Trött mamma är bara förnamnet...
Nu ska vi fixa lite här hemma och så ska jag uppdatera er om gårdagen alldeles strax.

Ha en härlig torsdag nu allihopa! 

Pssssst!

Hos Jennyn fick jag det superbraiga tipset om att det just nu är 50% rabatt på HELA sortimentet hos barnlycka.se  Wohoo, det är ju nästan för bra för att vara sant!





En helt vanlig onsdag

Ingen aning om vad vi ska hitta på idag. En fika ute i solen hade inte varit fel...
Men först måste jag bara visa vad vi hittade för fler vårtecken när vi var ute igår:

 

Tänk va, att man kan bli lycklig för så lite! ;)


Vårtecken!


Tröttaste hjärtat


Det här är meningen med livet! Mysigare kan det bara inte bli!

Tisdag

Wille startade dagen med ett illtjut kl 6.15, så då var det bara att gilla läget och pallra sig upp.
Vi har haft en riktig slappardag hittills (så gott det nu går med en ettåring i huset), nu väntar strax lunch och middagsvila. Förhoppningsvis skuttar vi ut i solen en stund efter det.


Tidigt i april förra året. Mammas hjärta! ♥

Rosa prinsessa

Avslutar dagen med lite rosa ögongodis illustrerat av världens duktigaste Tufva!


Drömmen vore en egen liten prins-illis av min Wille att hänga ovanför prins-sängen. ♥

God natt nu kära bloggläsare, sov gott!

Willes nya skor



Ok, det kanske inte är så att modefolket jublar, jag kanske inte skulle vilja ha ett par likadana, och Wille kommer kanske att förfasa sig någon gång i framtiden över att jag valde just dessa... MEN, de är varma, fotriktiga och vattentäta (hur många vuxenpoäng fick jag inte nu då?!) och kommer från världens bästa Vincent Shoe Store (bästa servicen ever, jag lovar)!

Algot Black 399 kr, -Willes första skor! ♥



Frukost, solsken, NK & Koffert



Trots en hel del stress här på morgonen så har vi hunnit med en riktig familjefrukost! ♥ Det är alltid smått panik med att få ordning Willes morgongröt, han är liksom inte på sitt bästa humör innan han har fått den... ;)
När gröten är avklarad så brukar man faktiskt få sitta ifred och vakna till relativt ostört.

Idag har vi fullspäckat schema! Det blir en tur förbi öppna förskolan och sen NK och Vincent Shoe Store. Jag är på jakt efter en doppresent till en väldigt söt och speciell liten Gustav som ska döpas på lördag, och Wille är i akut behov av ett par tåliga skor att ha ute. Jag själv behöver en hel garderob med nya fräsha kläder, men det får bli i ett annat liv eller så.
Om jag hinner skulle jag gärna springa förbi Koffert, men det tror jag inte att jag hinner, vi får se.

Önskar er alla en skön ny vecka! Visst känns det att våren är på väg nu?! Ljuset är här!


Fullt upp

Dagen idag har bestått mestadels av gnäll, gråt och bära, bära, bära... och så jobb, för min del.
Undrar just om små barn kan känna på sig att mamma för ovanlighetes skull faktiskt har en tid att passa? Söndagar är ju min jobbdag, och Wille som för det mesta är en riktig liten gladskit verkar alltid drabbas av extrem mammighet just på söndagar...
Sitter fortfarande på jobbet men ska alldeles strax åka hem. Kan någon snälla bara trolla hem mig och in i sängen?

God morgon söndag!


Vart tog den här lillskrutten vägen?!

Lördag

Wille idag på promenad med gåvagnen. ♥



Jag har tänkt många gånger att jag ska åka in till Vincent Shoe Store och köpa ett par riktiga skor till Wille att ha på sig ute, men det har inte blivit av... De han har nu är visserligen söta, men helt värdelösa (H&M, om någon undrar)!





Nu är det dags för nattning här hemma! ♥

Mammatips!


Den här klänningen hade jag verkligen inte tackat nej till! ♥
Rabattkod 215827 ger 40% rabatt på valfri vara på Ellos.se
Missa inte!

Natti natti!


Uppe alldeles för sent i vanlig ordning. Typiskt mig!
God natt! ♥

Wroooom!

Nog är han lik sin far alltid... Bilar och flygplan är det som gäller ♥




Var är bilen?
- Mamma däääär!

Äventyr!

Jag och mitt lilla hjärta har varit ute på pulkaäventyr idag!

Äventyr i ordets rätta betydelse då pulkan välte (!!!) med lillprinsen i! På vissa ställen var underlaget inte det bästa, och på sina håll var det riktiga isvallar.






Som tur var landade Wille med näsan i en mjuk snöhög och "olyckan" var snabbt bortglömd, och snart satt han och babblade för sig själv i pulkan bakom mig och ropade glatt varje gång vi mötte en hund. Mammas lilla charmtroll! ♥

På vägen hem blev han helt plötsligt väldigt tyst, och när jag vänder mig om upptäcker jag att han har somnat! Hur lyckas man?!




Vi passade på att njuta av solen och utsikten över mina gamla "hemtrakter". Jag hade mina hästar på Drottningholm i över 13 år innan den sista såldes i höstas.





Busnel ♥



Trodde ALDRIG att jag skulle komma på tanken, men jag funderar på om jag inte ska lägga ut min älskade Busnelkavaj på Tradera.
Den är ett av mina favoritplagg i garderoben, men är en stl 36 och numera en aaaningens trång för mig nu såhär efter bebis... Det är bara att gilla läget.

Jag har verkligen inte råd att köpa en ny i större storlek just nu, knappt ens om jag får den i stl 36 såld. Samtidigt känns det rätt fånigt att klämma in sig i en för liten (skitfult ärligt talat) och den gör ju ingen nytta om den bara hänger på en galge i garderoben. Men, OM jag säljer den, tänk om jag inte hittar någon ny till ett hyffsat pris... Hur ska jag då klara mig?!! 

Hjälp! Kära läsare, hur tycker ni att jag ska göra?


Livet är härligt!

Stort grattis Diana till er lilla sessa! ♥

God natt!

Den här lilla ängeln rörde mig ända in i hjärtat nyss. Det är svårt att hålla tillbaka tårarna, svårt att inte bli alldeles omskakad.
Det är helt ofattbart att livet kan vara så grymt och så hårt, och jag finner inga ord för den lycka och tacksamhet jag känner över att varje liten sekund jag har tillsammans med mitt eget lilla hjärta.

I alla fall jag är väldigt duktig på att ständigt tänka nästa steg, nästa drag och planera för framtiden. Jäktar genom livet utan en tanke på att den största utmaningen är att ta vara på stunderna vi har tillsammans här och nu.


Min älskade lillprins, mitt hjärta!


Fingrar och tår och fjäderlätt hår
en blick så klar som såge du tusentals år
Det är knappt jag förstår, en son, han är vår!
En gåva till oss är du min lilla!

Mitt barn i min famn, jag viskar ditt namn,
och plötsligt känns det som om all världen försvann,
som tiden stod still, en son, han finns till!
En livets gåva är du min lilla!

Tänk blodet i mig blev blod ini dig
vandrar genom tider, ådror och märg,
släktled i mig blir släktled i dig
här är du - en av oss,
en ny länk i livets kedja.

Jag lånar dig jag, min skatt, för ett slag,
en stund så kort som vore den ett andetag,
en vindpust av tid är ditt och mitt liv
en livets gåva är du min lilla!

Fingrar och tår och fjäderlätt hår
en blick så klar som såge du tusentals år
Det är knappt jag förstår, en son han är vår!
En gåva till oss är du min lilla


Tradera



Nu har jag äntligen tagit mig i kragen och rensat ut alla urvuxna kläder (både Willes och mina, hehe). Nu sitter jag med en kopp Kobbs "Lust & Fägring", mina nybakade syltkakor och skriver alla tråk-tråkiga annonser och hoppas på att någon kanske vill överta våra gamla grejer.

Wille växer så att det knakar och jag måste rensa och sälja för att vi ska ha råd och få plats för nytt. Tyvärr så tycker jag att det är så galet tråkigt och Tradera-högen har ständigt en tendens att växa till oanade proportioner.

När Wille var en liten nyföding så var jag så sentimental att jag sparade på minsta lilla socka, men nu är det bättre. Jag har tom gått och rensat bebiskartongen en extra gång och gallrat ut sånt som vi troligen inte kommer att använda igen. Duktig jag!

Baka, baka...



1-0 till sötsuget.

Trevlig torsdagskväll på er!


TIPS!



T.o.m. 2010-03-14 får du 25% rabatt på valfri vara på H&M Shop Online om du anger rabattkod 8697 ♥

Torsdag? Torsdag igen?!

Vi sitter och äter frukost, Wille tultar omkring med klossar och bilar i högsta hugg. Nyhetsmorgon på i bakgrunden och ute är det vitt, soligt och kallt! 

God morgon TORSDAG!



Update 13.00 Mer SNÖ


Mot Ekerö!




Jennys söta och goooa lillskrutt Gustav

Idag var vi och myste med dem! Jag och Wille tog bilen ut till Ekerö och åt supergod lunch hemma hos Jenny & co. Det är alltid så skönt att bara få komma hemifrån en stund, ut i fina (men kalla!) vädret och träffa kära vänner.
TACK Jenny för idag!

Efter lunch, promenad och fika packade vi in de små i bilen och åkte ut till Färingsö och hälsade på hos "min" stora stjärna, dvs min fina häst som jag pga omständigheter tog beslut om att sälja i höstas. Det var ett KÄRT återseende och tårarna rann... mer om det i ett eget inlägg.


HUR kan en människa vara så liten och helt perfekt?!

Efter en heldag ute på vift är vi nu hemma igen. Wille och J sover redan, och jag ska snaaart lägga mig.
Ska som vanligt "ska bara" en massa först... ;)

Hoppas ni haft en helt fab onsdag allihopa! ♥

Köket rekommenderar: Maileg kanin




Mmmmm, smaskens!

Ny dag, ny solig dag!

Jag och Wille somnade om efter frukosten, så nu ska jag sätta fart så att vi kan komma UT!
Härlig onsdag på er!



Bild lånad av 1980sfancydress.co.uk


God natt!


Wille är trött och gnällig och jag är också tröttare än på länge. Känner att det är på tiden att jag tar igen lite skönhetssömn så nu kryper vi ner i sängen och säger God Natt! ♥

Bada!

Badning av hund har inte legat som nr 1 på min prio-lista på länge, men nu gick det bara inte att ignorera längre. Det är dessvärre det värsta Fiffi vet och det räcker med att bara säga ordet "bada" så kilar hon in under soffan och gömmer sig, stackarn.

Wille hade i alla fall roligare än roligast och stod exalterad och hejade på vid badkarskanten...


Före



Oh no!


Wille hjälper gärna till


Se där, en hjälpande hand!


Snart färdigt


Föning pågår


Färdigt!


Blingad vovve

Tjusigt va?! Kan ju tillägga att ca 5 min efter att sista bilden togs såg hon ungefär likadan ut som innan, med snodden på sne och håret i ögonen.
Well, nu luktar hon i alla fall gott! ♥

God morgon soooliga tisdag!






Kan man känna annat än lycka över att få vakna intill en sån här liten solstråle, ÄVEN om klockan är sjukt lite??

Här har vi nyss avklarat frukosten, Wille är pigg och glad och i full färd med att hälla ut alla sina leksaker, själv har jag grus i ögonen men ska ta en kopp kaffe och göra mig i ordning så att vi kan komma ut och njuta av solen! Eventuellt ska vi möta upp J & G för lite sällskap till lunch.

Trevlig tisdag på er allihopa! ♥

Sov gott!



Det här med sömn är ju ett hett ämne för oss småbarnsföräldrar. Mitt första år som mamma kan nog bäst beskrivas som trött, tröttare, tröttast (och alldeles underbart, såklart).
Men på något underligt sätt så överlever man, fast det ibland hänt att det känns som att det faktiskt är möjligt att somna stående med bebisen i famnen.

Jag vet inte vad som är mest knäckande, att aldrig få sova sammanhängande mer än max 2,5 timme, eller att tvingas behöva kliva upp kl 05 med en snorig, klarvaken bambino när sängen känns som allra varmast och skönast.
Klassikern är ju när bebisen vägrar att sova någon annanstans än i en rullande vagn (obs viktigt, stillastående vagn = vild och galen bebis, rulla för tusan!) eller möjligen i en bärsele dig gåendes med en jätteful gungande gångstil (obs viktigt, stillastående mamma = vild och galen bebis).

En tröst är ju att det blir bättre. Vips så är den lilla bebisen en fjunig tonåring som tvärt om bara vill sova.
Själv började jag nästan grina när jag tänkte på att jag inte skulle få sova förrän Wille var tonåring. Jag plöjde bok efter bok om barn och barns sömn och vi har testat alla möjliga goda råd och knep för att få honom att sova.

Men faktiskt så blir det bättre, lite lite bättre hela tiden. Bebistiden flyger förbi och helt plötsligt har man en liten kille som faktiskt sover ganska bra om nätterna. Och själv är man en mamma som inte är fullt lika trött längre. 
Tänk att lite sömn kan göra så mycket. ♥

Om barns sömnbehov, saxat från netdoktor.se
Spädbarn: 16-19 timmar/dygn
3 månader: 13-15 timmar/dygn
6-12 månader: 12-14 timmar/dygn
1-3-åringar: 10-12 timmar/dygn <------- måste visa Wille detta, han har nog inte läst...
Förskolebarn: 12-14 timmar/dygn
Skolbarn: 10 timmar/dygn

Busunge!



Nu har vi lekt med klossar och bilar, läst alla böcker, ätit pannkakor och busat med Philippa så nu är både energin och fantasin slut.
Pappa, kom hem nuuu! ♥

En helt vanlig mammadag

J är i skolan, ute vräker snön ner och jag och Wille går hemma och skräpar. Strax dags för lunch och sova middag.
Tja, ännu en helt vanlig mammadag med andra ord...

Välkommen MARS!


RSS 2.0