Bingo & Ringo

Bingo Rimér upphör aldrig att förvåna mig.
Har ni inte sett detta videoklippet innan så bara måste ni göra det. Att få barn ÄR verkligen det största, vackraste och häftigaste en människa kan få uppleva!
 


Vill bara önska er en...


Tips!


För er som bor i Stockholm eller har vägarna förbi så måste jag bara tipsa om det här!
Jag var inne på Bonti igår och de har riktigt bra priser på mängder av fina och praktiska prylar. Så himla bra! Sen är det typ stans bästa barnbutik och bara det gör det ju värt ett besök. ;)

Upptagen...

...med att promenera med vår sprillans nya Bugga! ;)





Jag letade efter en lätt vagn med fyra fasta hjul och möjlighet att vända barnet mot mig. Närmare än så här kom jag aldrig. Det blev en Bugaboo Cameleon!

Helt galet att köpa en helt ny Bugaboo till en storvuxen lillkille på 16 månader, jag vet. Men eftersom 90 cm är standardmått på de allra flesta sittdelar vilket märke det än är, så kvittade det vilken vi valde när det kom till utrymme för Willes del (Emmaljunga Scooter tex är typ dubbelt så bred däremot, vad man nu ska med det till, den är dessutom framåtvänd så den gick bort direkt). 

Med mina krav fanns det mycket märkligt nog inte mycket att välja på, och då föreslog en stackars säljare (som jag korsförhört fram och tillbaka och fått att ringa runt och fråga om stort och smått om det mesta) att en Bugga med terränghjul kanske kunde vara något... och så blev det alltså!
Den här får Wille sitta i tills fötterna släpar i marken, sen får förhoppningsvis ett litet syskon ta över så småningom. ;)

Idag var jag inne på Bonti och införskaffade en livsnödvändig mugghållare. En ny skötväska är beställd och nu står ett toppset i demin högst på önskelistan, eller kanske ett offwhite... eller ett i sand... ;)

Sneak-peek


Näääe!



Som ni ser jobbar jag hårt inför beach 2010 ;)



Nu har Wille haft berg-och-dalbana-feber sedan i måndags. Det pendlar mellan 38 och 40 grader och han är ledsen och trött, hostar och snorar.
Idag fick jag nog och bokade en tid på vårdcentralen, men precis som förra gången hittar de ingenting, och antagligen är det ännu ett virus att bara vänta ut!

Det blev ingen ny vagn idag med andra ord, men den som väntar på något gott... ;)

Happy weekend på er! ♥

Sommarvärme, feber och fullt upp!


Det är smått fantastiskt hur mycket man kan göra utan att få något färdigt... Jag har hundra tusen projekt på gång och dagarna försvinner utan att jag riktigt hänger med! Wille har dessutom blivit sjuk IGEN, så bloggen har legat nere sista dagarna.

Men jag är kvar
, om än något frånvarande för tillfället! ♥




Vi bor på promenadavstånd från Drottningholm, men det blir allt för sällan av att vi går dit. Hårt trafikerad väg hela vägen, men helt fantastiskt när man väl är framme!


Wille vill gärna dyka ner i vattnet och tar minsta tillfälle att rymma från mamma och pappa...



Vi har i alla fall enats om en vagn, och jag kan avslöja så mycket som att min övertalningskupp lyckades och förhoppningsvis kan vi åka och hämta Willes sprillans nya vagn redan i morgon!
To be continued... ;)


Jag blir gråhårig

Om man kan slå rekord i antal besökta barnvagnsbutiker på en och samma dag, så tror jag nog att jag knep förstaplatsen idag!

Och vet ni vad?
Jag har inte blivit ett dugg klokare på detta med lämplig vagn till en lång snart 1,5-åring!
Jag vill ha Wille vänd mot mig i vagnen, jag vill ha 4 st (helst luft)hjul, jag vill ha en lätt vagn, jag vill ha fullt liggläge, jag vill ha en snygg vagn.
Och märkligt nog verkar just denna kombo helt enkelt inte finnas i det i övrigt så enorma utbudet!

En kanske smått galen vagn-idé har börjat gro i mitt huvud, men mer än så vågar jag inte säga innan jag har övertalat J om att det är en förträfflig idé. ;)

Jag fick riktiga sommarfeelings ute i det fina vädret idag. Nära 20 grader och sol, inte illa för att vara mitten av maj! Jag har släpat med mig min fina väninna Jenny och våra småttingar runt halva stan, fikat och lunchat och fikat lite till. Lovely! Lite skoskav nu men det var det minsann värt. ;)

Nu ska jag lägga mig innan jag somnar sittandes här vid datorn... Hoppas ni haft en mysig kväll allihopa! ♥

Ut i vårsolen!


Med viss risk för att verka tjatig, men jag bara älskar den här bilden! ♥

Nu drar vi in till stan igen! Provkörning av sittvagn till Wille och byte av vårjacka står på menyn. Pappa J jobbar så jag och Wille får sällskap av min
kära Jenny & co.
Ute skiner solen och termometern visar redan på över 15 grader, härligt eller?!

Tills vidare önskar jag er en helt lovely lördag! ♥

God morgon LÖRDAG & dagens tänkvärda

motels: (via escapism) (via acc)
Dagens tänkvärda!

God (sov)morgon!
Nu ska vi alldeles strax njuta av en riktig helgfrukost tillsammans!
Vi kom i säng alldeles för sent igår men har sovit som stockar alla tre ända till klockan 8. Vore i hurtigaste laget att påstå att vi är superpigga och utvilade, men nu ska här laddas med frukost och kaffe så än det finns hopp! ;)

Happy lördag på er!  ♥


Fredag

Jag har haft lite ofrivillig bloggfrånvaro eftersom vi varit ute på vift hela dagen igår och idag. Men jag lovar, jag har inte glömt bloggen! ♥


Hurra 12 maj!


Den här fina pappan har vi firat idag!


Vilken härlig dag vi har haft, verkligen helt fantastisk!

Idag har vi verkligen inte sparat på krutet (eller sockret heller för den delen). Men är det kalas så är det! :)

Vi har lunchat på stan tillsammans med Js syster, vår fina vän Jenny och hennes lilla pyre Gustav 4 månader, strosat på stan och kikat i affärer och shoppat snyggaste födelsedagsjackan från Peak Performance till J, fikat prinsessbakelse på ett riktigt konditori (Hurtigs på Drottninggatan), och ätit grekiskt på Faros på Söder.

Solen har strålat från klarblå himmel och måste jag välja ett enda ord att beskriva dagen så är det verkligen HAPPY BIRTHDAY!

Bildbombing:

Här skymtar klänningen som jag skrev om igår! Hittade den i en mindre storlek på H&M Hamngatan idag och nu sitter den verkligen perfekt!















Med dessa bilder säger jag god natt och tack för idag! Jag ska plocka ihop lite här hemma och sedan väntar äntligen sängen efter en lång men väldigt lyckad dag, härligt! ♥

Vill man vara fin...

...får man lida pin!
Detta gäller mina stackars fötter som efter en lång mammaledighet i promenadvänliga skor inte är vana vid en heldag i högklackat! Aj aj aj!


Jag och Wille utanför Stockholms i särklass bästa grekiska restaurang, Faros på Sofiagatan på söder!

Happy Birthday!


Javisst! Så här stod jag redo i morse när älskling vaknade. ;)

GRATTIS på födelsedagen älskling, 33 år idag! ♥


God natt tisdag!

Nu är det äntligen dags att krypa ner i sängen med mina älsklingar!
Den stora älsklingen fyller år i morgon, och det ska såklart firas! Middag på världens bästa grekiska restaurang Faros står på to-do listan och eftersom vi är lediga båda två så ska vi även hitta på något tillsammans under dagen. ♥


Lilla älsklingen på Waynes Coffee idag. Slurp! sa det så var smoothien slut! Vart tog min lilla bebis som bara ammade vägen?!

God natt och sov sött alla mina fina bloggläsare!

Kungsträdgården




Det blommar helt underbart i Kungsträdgården och trots att det inte var mer än kanske 6-7 grader igår så var det svårt att inte helt ryckas med i allt det vackra och våriga! ♥ L O V E L Y !


Wille var på sitt busigaste humör, och då är det inte hålla mamma i handen som står högst upp på prioriteringslistan! ;)


Hejdå mamma! Nu rymmer jag!

Det blev en rejäl vända på stan igår för hela lilla familjen. Trots att vi höll på att frysa fingrar och tår av oss så hade vi en helt fab dag tillsammans, och jag får liksom nypa mig i armen för att försäkra mig om att det inte bara var en härlig dröm!

Det är en sån LYCKA och GLÄDJE att få möjligheten att få vara hemma tillsammans med sitt barn (och sin man) såhär som vi fick igår. Att få vara hemma med sitt barn den första viktiga tiden, och så dessutom få betalt för det! Det är ju egentligen helt fantastiskt.

Jag tänker ofta på vilket privilegium det är att vi föräldrar i Sverige faktiskt har den här möjligheten, att få vara hemma med våra barn. I de flesta länder är man hemma bara några veckor medan barnet är nyfött, och sen är det back to work som gäller, alternativt stanna hemma obetalt.

Sen måste jag bara tipsa om den här klänningen, som jag förresten tipsat om förut. Jag såg den genom förstret när vi gick förbi H&M igår och så var jag bara tvungen att ha den! Den gör sig inte alls på bild och jag kan lova att den är så himla mycket vackrare i verkligheten.

Största missen var att den endast fanns i stl 38 och uppåt, så jag chansade och tog en 38... som visade sig vara alldeles för stor sedan när vi kom hem! Så nu börjar "operation hitta en i stl 36", haha!
Finns för övrigt på H&M Trend och kostar 299 kr. Värsta billigt! ;)

 


Vagnfunderingar... tips tack!


Sittvagnar från Teutonia. Vilken ska man välja och vad ska man tänka på när man väljer vagn till en storvuxen 1,5-2 åring?

Vår lille Wille växer så att det knakar och är nu en bra bit över snittet på både längd och vikt för 15-månaders.
Willes Britax Vigour 4+ har hängt med ett tag nu och den börjar onekligen knaka i fästena... med all rätt då Wille ligger någonstans på 14-15 kg! Dessutom är det bara en tidsfråga innan han helt enkelt är för lång.

Willes allra första vagn var en traditionell och klassisk Hesba, en riktig älskling som bara har varit helt suverän! Tyvärr är den i största och tyngsta laget, och dessutom så har jag en köpare på den så den blir inte kvar speciellt länge till den heller.

Det börjar alltså bli dags att fundera över ett vagnbyte och nu behöver jag ER hjälp! Ni som har erfarenhet och vet vad man ska tänka på, kom gärna med tips på en lätt, rymlig, prisvärd vagn med suflett och gärna fullt liggläge! :) Skämt åsido, jag har ingen aning om vad som är bra eller inte. Tipsa mig gärna!

Willes gamla vagnar

En bild säger mer än 1000 ord...


...och om inte, ja då är BUSUNGE en bra beskrivning!

R.O.O.M.


Superhärliga husgarderober från Kast van een Huis på barnavdelningen på R.O.O.M.

R.O.O.M. har som många säkert vet återuppstått och finns nu att hitta på plan 3 på PUB vid Hötorget. Bolaget har rekonstruerats efter konkursen i höstas, och har nu alltså slagit upp portarna igen.
Jag har hittills inte haft tid att kika in men så idag gick vi förbi och självklart blev det ett besök på min gamla storfavorit!

Dessvärre kan jag inte riktigt påstå att jag blev så där överförtjust och tyvärr var det inte mycket som kändes "jag". Det känns i vanlig ordning härligt luftigt med nordiska ljusa färger och träslag, men tyvärr, för mig klickade det inte riktigt denna gången.

Barnavdelningen är superfin men inte speciellt unik. I princip samma utbud som finns att hitta hos bl.a. Sprall mfl. Men ändå genomgående kvalitetsprylar till stora och små busungar och väl värt ett besök!

Jag måste ändå rekommendera R.O.O.M. som är en skön kontrast mot många andra inredningsbutiker som verkar ha fastnat i samma uttjatade formgivningsspråk.

Så mitt tips är att kika in om ni har vägarna förbi!










Måndagslistan 10 maj

If I had a flower every time you made me smile

Jag antar Jennyns utmaning och lägger upp en egen måndagslista med alla ljusglimtar i mitt liv just nu!


I dag , måndag är jag glad för att...

 hela familjen är hemma, lediga OCH friska!
♥ jag har fått sovmorgon och det var den skönaste sömn jag fått på evigheter!
♥ på onsdag fyller älskling år och då blir det KALAS, hurra!
♥ vårblommorna blommar, träden slår ut och fåglarna kvittrar, lovely!
jag är mammaledig till världens goaste unge. ♥
jag äntligen tagit tag i mina planer inför tjejmilen. Heja mig!
jag lever och kan knappast ha det bättre. Jag älskar varje sekund! ♥


Mååååndag!


Bild från Pottery Barn Kids


God morgon måndag, god morgon ny vecka!
Idag lyxade jag till det med en mycket välbehövlig sovmorgon. Tack snälla älskling!
Vi har i vanlig ordning en del att ta itu med här hemma innan vi hittar på något idag, men sen har vi planer på att göra en liten familjeutflykt. ♥
Pappa J är ledig idag så det gäller att passa på att ta vara på tiden tillsammans eftersom vi båda har jobbat i helgen och resten av veckan ser rätt uppbokad ut.

Önskar er alla en härlig vårdag, så ses vi sen!

Uhh

Här hade jag tänkt skriva något fiffigt och slänga upp några extremt vackra och inspirerande bilder, men jag är bara så trött att ögonen går i kors så det bli ingenting med det. ;)

Kort om dagen är att jag och Wille har levt rövare här hemma till 16 ungefär då pappa J kom hem. Sen har det varit jobb för min del och jag kom alltså nyss hem och nu bara orkar jag inte mer! Brukar inte ge upp så lätt men denna gången ger jag mig.

Natti natti och sov sött!


Okej då, den här bjuder jag på! Världens sötaste busunge!
Nu, god natt!

Söndag!



God morgon söndag, och GRATTIS bloggen 3 månader idag! ♥

Regniga lördag och demonstrationståg


   Premiär för nya pikétröjan från Name It, och den rosa spaden hänger med!

 
Regnet har öst ner över Stockholm idag, men jag hade verkligen tajmat förmiddagen bra och stod redo att ge mig av mot stan strax efter 13 när jag plötsligt fick veta att delar av Stockholms innerstad skulle hållas avspärrat pga en demonstaration jag definitivt inte hade någon lust att hamna mitt i...

Så vad gör man inte? :) Jag ändrade planerna i sista stund och tog med mig lillprinsen till lugna lilla Alvik och lunch på McDonalds. Helt ok det också, även om det inte var riktigt vad jag hade planerat.... Wille hade i alla fall the time of his life och njöt i stora drag. :)

Efter 16 ringer pappa J från stan och säger att det är precis hur lugnt som helst, så jag tar mod till mig och åker in i alla fall och nu har vi varit och supermyst på Waynes Coffee tillsammans med pappan och Willes alldeles egen favorit "farbror"!











 

Ändrade planer

Vi har fått lite ändrade planer för dagen men nu sticker vi i alla fall ut!
Hoppas ni får en härlig lördag allihopa, trots regn och rusk! ♥


Till en minipilot



Känns ju som att ett set med flygplanstryck är ett måste till vår lillpilot här hemma... Finns hos Småtting.se som dessutom har fraktfritt och 25% rabatt på varor från MALA och H.J.O.R.T.H just nu. Kika in vettja! ♥


Wroooom!



Med en pilot till pappa är det lätt hänt att det blir så här...!

Happiness...

              
Inte Kungsträdgården, men ett annat vackert körsbärsträd i full blom. Vackrare är svårt att hitta, lovely!

God morgon alla fina bloggläsare!

Idag är det lördag och jag hoppas att ni är lediga och får en fantastisk vårdag!
Någon som tyvärr inte är ledig är mitt stora hjärta som ska jobba idag. Jag och Wille ska åka och hälsa på honom lite senare eftersom vi inte gjorde det igår. Kanske stannar vi till i Kungsträdgården och beundrar de vackra träden som blommar just nu. Vi får se.

Men först, dags för frukost! ♥



Top Shop har mycket fint just nu, missa inte!


God natt fredag!

kari-shma:(picture by Aggtastic)

Hoppsan vad sent det blev! Nu ska jag strax krypa ner hos mina älsklingar. ♥

Det blev inte mer än att vi stannade hemma idag jag och Wille. Vi somnade och sov gott båda två efter lunch, och sen var det så trist väder så jag skippade hela idén med att åka och fika hos pappa J. 
Men i morgon är en annan dag och då ska vi minsann inte sitta inne! :)

God natt alla mina kära bloggläsare, sov sött! 

Vårnytt till en liten prins







Mössan köpte jag redan förra veckan, men ziptröjan och pikétröjan är från igår. Jag har hakat upp mig lite på turkos, märks det? ;)

Mitt allt



     

Min Wille såklart! ;)

Ursh!

Jag gillar verkligen att få hem tidningar och kataloger att sitta och bläddra i, men den här var jag inte riktigt beredd på än... höstmode!?
Inte än, snälla, inte än!


Fredag



Visst är det underbart med fredag? Själv somnade jag ifrån precis allt här hemma igår efter att vi kom hem efter gårdagens äventyr. Inte så konstigt kanske, med tanke på att det blev en väldigt lång och intensiv dag.

Idag ska pappa J iväg och jobba och eventuellt ska jag och Wille in och möta upp honom i stan någon gång i eftermiddag. Nu ska jag jobba vidare här med allt som inte blev klart igår så jag önskar er en riktigt härlig fredag tills vidare så hörs vi lite senare! 

Hemma igen


Bästa vänner... Wille med sin lilla buskompis O i trädgården. Vi var hela 5 mammor, pappor och ettåringar på middag igår.
Rörigt, bullrigt och helt underbart!


Gäsp!
Jag måste erkänna att 4.45 är alldeles för tidigt att kliva upp om morgonen. Nu är jag i alla fall hemma igen och jag och Wille är redo att ge oss ut på äventyr! Vi ska möta upp ännu en väninna med bebis i magen och sen blir det fika och kanske lite shopping.

Ha en fortsatt lovely torsdag allihopa! ♥

God morgon torsdag!





Bilder från Car Möbler
Juno-sängen från danska Sebra är en riktig önskedröm! Den finns bl.a. att hitta på systerlycklig.se och boochbusa.se, men tyvärr går den loss på saftiga ca 6000-7000 kr. Himla praktiskt är dock att det är en växasäng som kan följa barnet från bebis till skolåldern, så i långa loppet blir den inte så dyr ändå. ♥


God morgon tidiga torsdag!
Mina älsklingar sover än men jag är uppe med tuppen och sitter just nu i lugn och ro och sippar på mitt morgonte. Alldeles strax ska jag iväg på jobb, men slutar tidigt då det är pappa Js tur att jobba.

Önskar er alla en härlig vårdag, så ses vi sen!


En sessa är på väg...



6 av 8 är pojkar i BVC-gruppen.
14 av 19 är pojkar i Familjelivstråden (!!!). 
7 av 9 nyfödda är pojkar i bekantskapskretsen.

Men nu så äntligen får jag lägga till en liten tjej på listan,
GRATTIS SOFIA till er lilla TJEJ!


Onsdag

Be happy. Love life.

Dagen har bjudit på sovmorgon, brunch, middagsvila, solskenspromenad, lek och bus i trädgården och middag hos goda vänner. Känns som att inget kan bli bättre just nu!

Be happy. Love life!

God morgon världen!


Här är en nyvaken prins klar för dagen! ♥

Vilken vacker tisdag! Strålande sol från klarblå himmel, underbart! Tyvärr ska jag strax lämna mina älsklingar ensamma hemma för att åka iväg på jobb. Fast det ska faktiskt bli ganska roligt det också.

I morgon är både jag och J lediga tillsammans, och det ska verkligen bli hur skönt som helst! Det blir något roligt tillsammans på dagen, och på kvällen är vi bortbjudna på middag. Hur härligt är inte det?!

Tills vidare, sköt om er och njut dagen! ♥

Måndagslistan 3 maj

flowers again
http://vi.sualize.us/


Jag antar Jennyns utmaning och lägger upp en egen måndagslista med alla ljusglimtar i mitt liv just nu!


I dag , måndag är jag glad för att...

 min älskade lillprins är ÄNTLIGEN på bättringsvägen. SOM jag har längtat!
♥ det är maj och det är vååår! 
♥ jag har invigt mina nya vita Converse. ♥
♥ vårblommorna blommar, träden slår ut och fåglarna kvittrar, lovely!
det ska bli superfint väder idag och imorgon så kanske kanske kan man få lite sol på sin bleka näsa ;)
jag tänker unna mig en glassnyhet från GB senast i morgon. Mmmmm...
Wille har sovit riktigt bra i natt och jag är en PIGG mama för första gången på över en vecka! ♥




Dagens H&M-tips!



Jag snappade nyss upp att rabattkod 8770 ger hela 20% rabatt hela din order när du handlar på H&M Shop Online...

Jag tycker dessvärre att det inte var så mycket att hurra för i katalogen just nu, men varför inte passa på att ladda upp med basplagg till stora och små?

Välkommen maj!



Jag har suttit mer eller mindre isolerad inne den senaste veckan, så det var med stor GLÄDJE och viss förvåning jag igår upptäckte vad grönt det blivit ute! Inte riktigt sommar ännu men våren rullar på och nu är det inte bara nästan-vår utan riktig vår! ♥

Några planer för dagen finns inte riktigt ännu, jag tar den lite som den kommer. Jag vill inte riktigt ta ut Wille än så vi blir nog kvar här hemma och bara myser och njuuuter av att det dumma viruset äntligen är borta!

HAPPY måndag och ny vecka på er! ♥


Feberfritt!

Lyckan har inga gränser här hemma eftersom Wille är feberfri idag! Det är visserligen en mycket ynklig liten kille som för första gången på snart en vecka tultar runt här hemma och plockar med sina små saker, men febern är borta och det kan ju bara betyda att det nu äntligen har vänt!


RSS 2.0