Tips! 10% på lekmer.se

Som plåster på såren för min frånvaro bjuder jag på ett litet tips såhär på måndagskvällen. :)



Rabattkoden AaghKq57 ger 10% rabatt på ordervärdet hos lekmer.se! De har ett stort sortiment av finfina prylar från Jabadabadoo och Teddykompaniet, och såklart mängder av fina leksaker för stora och små. ♥

Bra va?!


Tvåårsdagen 22 januari 2011, del 2


Heliumballonger på barnkalas är verkligen ett hett tips! Det slår aldrig fel och alla ungar älskar dem. Wille springer fortfarande omkring här hemma med minst en ballong i handen och vilken lycka för små kalasgäster att få ta med sig en alldeles egen ballong hem när kalaset är slut!



Kan fortfarande inte förstå att JAG gjort de där fina cupcakesen?! ;D



Jag gjorde helt vanliga sockerkaksmuffins med creamcheesefrosting dekorerad med strössel och färska bär. Enkelt och supergott!



Sveriges fnittrigaste tvååring, utan tvekan! Paketöppning i soffan på morgonen.



Zoom, zoom, inte still en sekund!




Lekkistan ur möbelserien Star från Kids Concept har Wille sen tidigare, och det kändes som hög tid att börja fylla på samlingen. Först ut fick den fina pallen bli. Bord och stolar får komma när rummet är färdigt.



Willetåg och flygplan. Vad kan då passa bättre än en rymdraket som passar till BRIOs träjärnvägar?! Kommer från anrika leksakstillverkaren Sevi, en av mina riktiga favoriter!



Inte utan min ballong mamma... Snyggelisnyggaste skjortan och byxorna kommer från Zaras vårkollektion för småkillar. Jag ÄLSKAR! ♥



Sötnöten! ♥ 



Pappa hjälper till att blåsa ljusen! Wille har fattat principen men får mest bara till ett läspande "ffffffff"...



Vit tårta med blå stjärnor. Mamman kan om hon vill! ;)

Willes tvåårsdag, del 1



Helt otroligt, men jag gjorde det! Alldeles egna cupcakes! Sockerkaksmuffins med creamcheesefrosting och färska jordgubbar. Har tappat räkningen över hur många jag åt själv. MÅNGA! ♥
Gjorde även en blåbärsvariant, men jordgubben slog alla rekord.


Sång, muffins och paketöppning i sängen!


På nedervåningen väntade fler paket och mängder av ballonger. Lycka för en liten ballonggalning! ♥




Happy, happy födelsedagsprins!






Ingen födelsedag utan muffinsfrukost (efter gröten, såklart)! Inte varje dag Wille fyller två år. ;)


Cupcakes, cookies, födelsedagståg och ljus... Dukning pågår!

Vad ska mammor göra...

...när bebisarna går till dagis?

Idag är min bebis på dagis alldeles själv för första gången. Älskade, älskade lilla W ska vara utan mamma och pappa på dagis och leka med sina nya kompisar. 

Här sitter jag och känner mig förvirrad och osäker med en kopp kaffe och en historiabok som jag inte kan koncentrera mig på. Tänk om han är hungrig eller törstig eller vill ha en kram och inte vågar säga det? Tänk om han är ledsen och ingen ser?

Kaffet smakar blä och jag känner mig nästan lite sjuk. Försöker känna hur skönt det är med lite egentid och att jag kan koncentrera mig på skolan utan att ha dåligt samvete för att jag inte har tid att leka med min lilla Wille-bus. Härligt, härligt, härligt! Motar bort ledsna tankar och försöker känna hur lugnt och skönt det är och inte tomt och ensamt. Försöker vara så cool jag bara kan och intalar mig själv att det är så galet fantastiskt hur mycket jag hinner göra och ordna med med all denna ljuvliga egentid!

Inte!

Vi skulle ha stannat på BB, där man fick vara tillsammans och inga störande element som skola, jobb och dagis existerade. Bara vi och vår bebis och allt annat var oviktigt.

En timme kvar, 60 minuter. Sen tänker jag springa till dagis och hämta hem min lilla bebis!


L j u v l i g  bukett som världens bästa tvååring fick på födelsedagen av sin faster. Wille pekar, säger "momma" (blomma) och fnyser (luktar) och utbrister sedan "mmmmmm" (doftar gott!). Mammas gullunge! ♥


2 år!



GRATTIS på 2-årsdagen, älskade lilla hjärtat mitt! ♥

Nu snurrar det i huvudet av allt ballongblåsande och jag kan knappt minnas när jag var så trött senast. Jag ska alldeles strax stupa i säng, så fort jag fixat det sista här... På minuten två år sedan låg jag med ett gyllenblont litet knyte i famnen. Med tårarna rinnandes av fullständig lycka över att något så fint och perfekt kommit till oss, 3350 gram och 51 cm ren kärlek och fullkomlig lycka


Minnen...






Dessa bilder är nästan på dagen två år gamla. Två år! På natten mot den 20 januari 2009 hade jag mina första riktiga känningar om att det kunde vara bebis på gång. Ett besök på förlossningen på kvällen bekräftade mina misstankar om att det var vattnet som sipprade, och vi fick tid för igångsättning 48 timmar senare om förlossningen inte satt igång av sig själv. Det blev 48 lååånga och rätt påfrestande timmar, och sedan ytterligare 6 timmar innan vi fick träffa vår lillprins. Men det var det värt, v a r j e liten sekund av väntan var värt allt!

Minnen, minnen, minnen! Älskade minnen från den allra första tiden med den finaste och viktigaste lilla människan i våra liv... Vår son, om du bara visste hur mycket vi älskar dig! ♥

Baka liten kaka




Det har varit ett par riktigt intensiva dagar för hela familjen med inskolning för Wille och provskrivning för mig. Idag är Wille med pappa på dagis och jag ska passa på att få lite småsaker gjorda inför helgens födelsedagskalas.

Inspirerad av Nadias superfina tårta kände jag att jag blev lite sugen på att försöka mig på något liknande själv till Willes kalas... Eller kanske cupcakes? Som om jag inte har tillräckligt att göra och kanske är det lite lätt överkurs, men de är ju så himla söta och jag är riktigt sugen på att testa.

Vi får se vad det blir... ♥

Läggdags


De fina kuberna kommer från Jabadabado och är en av årets julklappar till Wille. Just dessa hittade vi på NK barn, men jag har sett dem på bl.a. MIO och i flera olika webbutiker. Wille älskar dem!




I morgon är en stor dag. Då börjar nämligen inskolning på dagis för vår älskade skatt.

Min finaste lilla kille, vad stor du börjar bli! ♥

Söndag hos oss





Jag och Wille har trotsat regnet och varit ute en stund och gungat, och gladare unge får man leta efter! Mindre glad blir han när det är dags för att gå in. Tänk va, att det kan rymmas mycket vilja i en sån liten kropp!? Mammas kille! ;)

Barnrumsinspiration i blåa toner

Här kommer lite lördagsgodis från underbara The White Company!







Jag är så sugen på att sätta igång med Willes rum nu att jag håller på att bli tokig. Idag har jag i alla fall sträckt mig så långt att jag har tagit ner den förskräckliga rislampan och fått upp en skena med ytterst provisoriska spottar. Det kostade mig veckans sista besparing av ork och tålamod, men upp kom den till slut!

Nu återstår bara kapital så ska det bli klart. Vänta bara, det kommer bli så attans F I N T ! ♥

En latte om dagen...

...håller sömnen borta! Eller hur var det nu...? ;)


Nytt i vagnparken


Trött lillprins sover gott i nya vagnen.


Vår kära Bugaboo har flyttat ut.
Med åkpåse och fårskinn fick vår stora lilla kille inte längre plats. Jag gav upp om att ha honom vänd mot mig och satsade på den rymligaste vagnen jag kunde hitta; Urban Jungle Mountain Buggy.

Stor men rätt smidig ändå. Urusel sufflett och kanske inte den vackraste vagnen som går att hitta, men nu får han i alla fall plats! ♥

by Rydéns



Golvlampan General från by Rydéns fick ersätta julgranen. Kuddarna i soffan fyndade jag på MIO för halva priset. ♥

Nu är jag på jakt efter ett STORT olivträd och en passande korg, gärna med lite "drivveds-känsla" om ni förstår hur jag menar. Gardiner till fönstret ska jag försöka mig på att sy i veckan. Vill ha en hissgardin med knyt, utan för mycket krusiduller vilket visat sig vara smått omöjligt att hitta i butik.

NU: leka med uttråkad Wille som är feberfri, wohoo!

13 januari


Finaste sockorna...



...kommer rätt otippat från inget mindre än LIDL!

Och finaste ungen uppe i hörnet, han är min bara min! ♥ ;)

Kvällstid


Köket hemma hos oss nu i kväll.

Jag har lite svårt att bestämma mig för om jag gillar tapeten eller inte. Nästan bestämt mig för att den ska bytas ut mot något mer diskret men har helt slut på idéer och har ingen aning om hur jag vill ha faktiskt...

Fönstret, det som vetter mot hallen, har vi hela tiden tänkt att det ska få bli vitt, men jag har börjat bli lite osäker även här. Det är ett gammalt avlutat 1800-talsfönster (avlutat är kanske fel att säga, det är på sin höjd grovslipat). Vad tycker ni? Vitt, eller behålla som det är?

Happy-go-lucky


Jag börjar faktiskt tro att jag har klarat mig undan kräksjukan. Amazing! ♥

Idag ska vi börja ta tag i allt som släpar efter här hemma. Tvätta, städa och kanske börja plocka ner lite julpynt?

Wille är inne på fjärde dagen med hög feber (vaknade i morse med 39 grader), men är pigg och äter bra så snart han har fått febernedsättande. Igår skulle vi ha skolat in på dagis men det får med största sannolikhet vänta till nästa vecka... Två kalas har vi dessutom missat och nu får han minsann ta och bli frisk så att han (ve och fasa) inte missar sitt eget kalas nästa vecka! Förberedelserna pågår för fullt och fortsättning följer... ;) ♥


Lugnet före stormen?

Jag hoppas INTE!

Det är två feberdåsiga grabbar jag har här hemma. Den lilla är nerbäddad i soffan och den stora i sängen. Själv mår jag fortfarande bra och hoppas av hela mitt hjärta (eller hela min mage kanske man ska säga) att jag slipper undan den här v i d r i g a sjukan!  Mamma mia, snälla låt mig slippa!

Försöker plugga inför muntlig redovisning i morgon men har i ärlighetens namn lite svårt att koncentrera mig.

Dagens fundering:
Är det OK att lägga sig ner och gråta fast man är nästan trettio?!

Timeout




J & W är nere för räkning. Själv mår jag ännu bra men sitter och bävar inför vad som komma skall. Kan någon vänlig själ bara skjuta mig snälla?

Bebislycka



Stort grattis till det danska kronprinsparet som idag blev föräldrar till inte bara en, utan TVÅ små! ♥♥

På bättringsvägen


Det syns knappt, men det ligger faktiskt en liten mysvarm snart-2-åring nerbäddad bland alla kuddar och filtar här! ♥

Det tog sin lilla tid, men nu är i alla fall jag och lilla W på bättringsvägen. Min älskade schäslong har varit uppskattad av stora och små! ♥

Nu ska jag våga mig på att ta en promenad och låta Wille somna i vagnen. Det är nyplogat så det gäller att passa pååå!

Stämningsfullt en lördagmorgon



Det här är feelgood! Nästan så att man börjar längta efter en liten till. ♥

Heja mig!

Nu måste jag minsann få skryta lite!

Jag trodde att jag skulle ha förstört allt i jul och nyår med mitt hejdlösa godisätande (det ÄR faktiskt bara jul en gång om året). Men nu så här en vecka in på nya året visar vågen bara marginellt upp och jag kan kosta på mig att andas ut.

Nu är det nya tag och faktiskt inte långt kvar till målet. Heja heja!


Totalt tappat sedan 16/10-2010:


2 år!



Ja, snart är det dags. Det 22 januari blir vårt älskade lillskrutt två år. TVÅ ÅR!
Så här ser önskelistan ut i år om mamman får lägga sig i.

Någonting säger mig att nästa år lär den se annorlunda ut... ;)

Vitt ute, vitt inne


Det hänger sladdar från taket, golvet ska slipas och målas, lister ska bytas och målas, gardiner ska upp, lampor och matta inhandlas. Listan blir bara längre och längre! Men det är ROLIGT!


Ute fullkomligen vräker snön ner och vi har nu uppemot en halvmeter snö i trädgården! Jag passar på att pyssla lite inne medan Wille sover och sneglar med en gnutta dåligt samvete på mitt stackars skolarbete som egentligen borde få all uppmärksamhet idag... ;)

Efter lite mer än fyra månader i huset så kan jag bara konstatera att det finns precis hur mycket som helst att göra. Att ha husrenovering som vid-sidan-om-projekt är ett omöjligt evighetsjobb. Här krävs en helhjärtad kraftansträngning om vi någonsin ska bli klara! Dessvärre så är det här som skon klämmer, tid och pengar går hand i hand och just nu är det bristvara av dem båda. Jag vill helst göra klart allt NU NU NU och förverkliga alla mina idéer bums på en gång.

Vi tar lite i taget. Måste så göra. ♥

RSS 2.0