Söndag 26 juni
Just do it!
HöstplanerJag är medveten om att konkurrensen är hårdare än någonsin och sannolikheten att jag ska få en plats är liten. Men nu är i alla fall sista datum för ansökan och komplettering passerad och alla papper inskickade och nu... är det bara att vänta!

Håll tummarna lite för mig nu, snälla. ;)

TerapiBästa terapin vid trötthet stavas  L Ö P N I N G. Det är min pysventil, min kraftkälla, min egentid. -10,2 kg sedan i höstas känns inte heller helt fel och även det kan jag tacka löpnigen för. Jag ska ALDRIG sluta. ♥

Frustration och saknadIdag är det första juni, vilket ju ändå måste räknas som första riktiga sommardagen. Hos oss här ute på ön vaknade vi till mullrande åska och regndroppar mot sovrumsfönstret. Lite mysigt faktiskt. Wille kröp tätt intill och viskade "flygplan mamma". Inte det lättaste att förklara för en tvååring vad åska är... "Nej Wille, det är åska" försöker jag med. "Åska" upprepar Wille och tittar storögt ut genom fönstret.

Nu är som sagt sommaren här, och jag kan när jag blickar tillbaka på våren och vintern som gått konstatera att det har varit en av de mest påfrestande perioderna i mitt liv. Stressen över att inte hinna med skolan som jag ska, och samtidigt kunna lägga undan det och vara en pigg, glad och engagerad mamma och fru har varit långt tuffare än vad jag kunde föreställa mig. Wille har bara varit på dagis deltid under våren samtidigt som att jag läser ca 120%. Pappa J jobbar 7 dagar i veckan och är aldrig hemma. I perioder funkar det säkert, men i längden tär det hårt på alla i familjen när tiden inte räcker till och det måste kompromissas på alla fronter. Då måste man kunna skala av allt onödigt och prioritera det allra viktigaste, i mitt fall Wille, familjen, skolan och försörjningen. Fler timmar har inte dygnet.

Samtidigt saknar jag min blogg. Det är liksom en liten ventil i vardagen där jag kan få utlopp för det kreativa. Ofta, ofta känner jag för att dokumentera och dela med mig av småsaker i vardagen och känner en längtan efter att få ta upp bloggandet igen. Just idag saknade jag det lite extra och kunde helt enkelt inte låta bli att ta mig tiden att skriva det här.

Var sak har sin tid sägs det. Vår tid kommer, tids nog.


RSS 2.0