Lexington ♥

Lexington har öppnat sin webbutik! ♥
Som ni kanske vet är jag ett av deras största fan, och nej, jag får aldrig nog!




Det ska börjas i tid! Wille i sin allra första Lexingtonfilt.

Vissa dagar är det svårt...

...att vara liten. I alla fall om man frågar Wille.
Idag är en sån dag då ingenting fungerar förutom mammas eller pappas famn. Att få något gjort är bara att glömma, och istället är det bära-bära-bära som gäller. Skulle jag få för mig att sätta ner det lilla gullefjunet på golvet (hemska tanke) för att gå på toaletten, laga mat, klä på mig eller något annat själviskt t.ex, besvaras det med ett illtjuuut och en liten en som febrilt klamrar sig fast i ena benet.
Jag tror att det är fler mammor och pappor därute som nog kanske känner igen sig...

Problemet är bara det att jag ska iväg och jobba om ett par timmar, så här krävs mammalist och en gnutta tålamot för att det här ska gå.

Wish me luck...


Tröst för trötta mammor.

Mammatips!

Själv skulle jag behöva en helt ny garderob efter diverse gravidkilon upp och ner, men nu tillhör jag inte de lyckligt lottade som har råd att fixa fina garderoben inför (denna) sommaren. Till er andra har jag ett tips: Nelly.com har fraktfritt tom 3/3!
Tjohoo!


The BRAND




Jag vet att det är många som har tipsat om The Brand (Brandstorm, som bl.a. finns på Babyshop.se), men jag måste verkligen slå ännu ett slag för detta märke som jag verkligen gillar.
Jag tycker att det är SVÅRT att hitta klassiska och stilrena barnkläder speciellt till killar, men The Brand lyckas faktiskt med en hel del av sina barnplagg.

Kika in! Jag kan dessutom varmt rekommendera Babyshop.se som har snabba leveranser och ofta bra erjudanden som gratis frakt mm. Gillas!

En väldigt speciell lördag

Full fulle här hemma i vanlig ordning! Wille övar för fullt på sina nya kunskaper, och jag kan lova att jag har fått mig mer än ett gott skratt här hemma!










Inte de bästa bilder, men det hinns inte med att göra några inställningar när det här bushjärtat sätter fart!

Nu laddas det inför kvällen här hemma som inte bara bjuder på Melodifestival, utan också vår 11-årsdag... ♥


God natt!

Klockan är nästan 12 och här sitter jag. Typiskt mig.
God natt och sov gott!


Att få krypa ner intill den här mysiga killen är LYX! Så länge han sover så här sött vill säga...

Ny favorit i trä



Med en nästan färdigbakad trafikpilot till pappa så är den här ett måste till en liten kille.
Kommer från danska Sebra och finns i tre fina blåa färgkombinationer. ♥


Lyckas jag någon gång med min dröm att öppna en egen leksaksbutik så kommer det finnas ett lass med fina leksaker och inredningsprylar från Sebra. Im in LOVE! ♥

Härliga fredag

Ännu en dag med en massa familjemys!
Idag var det min tur att bjuda J på sovmorgon, men det tog jag igen sen när jag och Wille sov hela 2 timmar på förmiddagen. Det är andra dagen i rad som Wille sover så lång förmiddagssömn, och man kan ju undra hur länge han tänker fortsätta med det? Jag har redan blivit bortskämd! 
Vilket fall som helst så är det UNDERBART!

Vi körde en favorit i repris och åkte in till Kulturhuset och Rum för Barn, fast den här gången tog vi med oss J så klart. Wille bokstavligen tjöt av lycka när han insåg var vi hade hamnat, och det riktigt lyste av lycka och BUS om hela honom!


Just när vi skulle gå så stod där en tjej och jonglerade! Det var nära att vi inte kom därifrån, Wille blev som paralyserad och ville BARA stå och titta på det där spännande!

Precis som sist tog vi en fika på café Panorama, och sen blev det en snabb sväng på stan medans Wille sov sin  eftermiddagsvila i vagnen. Letade bl.a. efter den här klänningen från H&M, men den verkar vara slut både i butik och på nätet. Synd, för jag tyckte verkligen att den var riktigt söt.

Det var hur mysigt som helst att få vara tillsammans och göra saker bara vi tre. Extra plus att Wille börjar bli så stor att man faktiskt kan hitta på saker för hans skull som han (och vi) tycker är roligt!
Fredag idag men nu är alltså vår "helg" slut. J jobbar lördag + söndag och jag jobbar söndag kväll. Vi har i alla fall haft det supermysigt och SNART är det skolavslutning för J!


Vi avslutade dagen med ett kundvagnsrace på Willys. Busgrabbar!

Jag ska verkligen försöka komma i säng i tid i kväll, men som vanligt så är det en massa "ska bara" först... ;)

På väg ut...


Ses sen!

Tipp tapp tripp trapp!

Vi har haft en härlig dag tillsammans, jag, Wille och J, denna (i alla fall tidvis) soliga torsdag! Vi har haft supermysig fika och lekdejt med några från vår bra-iga BVC-grupp, och till och med hunnit lyxa till det med middag ute. ♥

    
Wille och med en av sina busiga småkompisar O.

Jag berättade ju att Wille tog sina första steg tidigare denna månad, men sen dess har den lille filuren faktiskt inte gått alls...
 Vi föräldrar satt på golvet och pratade om just detta, hur olika det är när de börjar gå och att Wille verkar nöja sig med att fara runt som en missil på knäna, när Wille plötsligt ställer sig upp mot bordet, vänder sig om OCH GÅR! ♥ Sen gick han själv flera gånger under dagen, och som mest har det säkert blivit ett tiotal steg innan han druttar på rumpan.

Lilla hjärtat, hur stolt kan en mamma bli egentligen?!



Tripp trapp tripp trapp, nu dröjer det inte länge förrän jag springer mamma!

Det är ju som jag sa tidigare inte särskilt ofta vi har möjlighet att göra saker tillsammans nu när J går i skolan, pga att det inte är någon vanlig högskole/universitetsutbildning. Nu är det ju sån tur att den SNART är slut och vi förhoppningsvis kommer att ha mer tid för varandra.


Jag i min vardagsuniform vintertid, Peak-parkas och curlingkängor. Ett måste!
Wille i Po.P från topp till tå, snygging!

I kväll blir det tidigt i säng, så nu önskar jag er en mysig kväll och god natt!


Onsdagen som gått


En utflykt till IKEA kräver utrymme, Maclaren föjler med!

Idag blev det en tur till IKEA för mig och Wille tillsammans med min kära Jenny och hennes Gustav, 8 veckor. ♥
Vi började med att slå på stort och frossade såklart i köttbullar med potatis och lingon. 

Sen tog jag mina sista ruttna korvören och spenderade dem på servetter och två ytterkrukor att ha i vardagsrummet (så efterlängtade, jag har stört mig på mina nakna orkidéer i flera år nu).
Tittade dessutom lite extra noga på garderober som skulle kunna passa att ha i sovrummet. Wille har ingenstans att ha sina kläder (hittills har vi haft allt under skötbordet, men nu svämmar det snart över) och jag behöver mer utrymme!
MEN, vi kommer inte att bo här speciellt länge till så frågan är om det är värt det (trots att vi i nuläget blir tokiga pga brist på utrymme och allmän oreda)?

Hade det bara funnits pengar hade det ju varit plättlätt. Men just nu finns det ju inte det.


Min partner in crime gav upp till slut.

Wille sover sedan länge, och själv är jag så trött att jag ser i kors. Det är definitivt sovdags!
I morgon får jag ha min fina man hemma hela dagen, vilket jag verkligen ser fram emot. Inte ofta vi har tid att göra något tillsammans, eller ens bara vara. Ska bli ljuvligt när Js skoltid är över! Inte lång tid kvar. Tack och lov.

Nu, GOD NATT!


Vy från vardagsrummet tidigare idag. Sol, sol, sol! ♥


Nattning pågår

Jag ska strax uppdatera er om dagen som gått. Wille ska nattas först!
Tills vidare får ni roa er med en liten sneak-preview av vad min man sysslar med när han inte sitter i skolbänken eller byter blöjor här hemma... ;)


God morgon onsdag!

För visst är det väl onsdag? Man blir ju helt dagvill av att vara mammaledig...



Bild från april förra året. Jag vill ha vår, NU!



Hemma!

Vi blev nog lite medtagna av gårdagen, så idag fick det bli en skön och faktiskt rätt välbehövlig hemmadag.
I morgon ska vi ut på uppdrag igen och jag ska bla få gosa med nästan-nyfödd liten bebiskille! ♥ 

Ses då!


1 år och 1 månad


Februari 2009


Tiden går allt för fort! ♥



Februari 2010


TIPS till er med småttingar


Fiffigast just nu!

Skinntofflor från Bobux är nog bland det mest användbara jag köpt till Wille de senaste månaderna (kolla!). Att jag inte tänkt på dessa tidigare?!
LESS på att Wille jämt jämt jämt hasar runt med bara en strumpa, eller en halv strumpa, och ofta inga alls strumpor inhandlade jag ett par såna här. Lätta att ta på, sitter perfekt, ger finfint fäste på hala golv och framför allt: de trillar inte av! ♥

Redan när Wille var lite yngre, precis innan han lärde sig att krypa och hasade mer bakåt än framåt, hade de här varit perfekta. Men som sagt, jag tänkte inte på det då...

Snöyra


Foto: Scanpix

Jag vet inte riktigt hur tokig man klassas som om man frivilligt ger sig ut i Stockholms kollektivtrafik en dag som denna. Med en ettåring i BARNVAGN dessutom.

Idag fick vi i alla fall nog av att sitta inne, titta på TV och leka med klossar, så jag och Wille mötte upp tjejerna från jobbet för lunch och fika tillsammans.
Först hade vi tänkt oss city, men eftersom det var i stort sett omöjligt att ta sig in utan bil så fick det bli Vällingby.
Resan dit gick trots omständigheter helt ok, och min lillprins skötte sig (som vanligt så klart) helt exemplariskt. På väg hem var det inte lika roligt för alla de stackarna som fick stå packade som sillar medan Wille sov sött i sin vagn. ;)

Tack tjejer för en mysig, men helt klart udda dag trafik och vädermässigt!

Full fart!


Inte så lätt att fånga på bild den här lille killen.

Nu ska här stekas pannkakor innan pappan kommer och tar över här hemma. Sedan: JOBB! ♥

Jessica Alba om förlossningsvärkar

Actress Jessica Alba takes her daughter Honor Marie Warren to Coldwater Canyon Park in Beverly Hills. Honor got to ride in the swing while Jessica made faces.
Bild: zimbio.com

"- Förlossningsvärkarna var inte så farliga, som mensvärk ungefär" lär Jessica Alba ha sagt om sin förlossning.

Jag har bara en sak att säga: Du Jessica, vad du än tog, DELA MED DIG tack!

Söndag


Gammal bild, men hon är ju lika söt för det.

-15 och strålande sol bjuder Stockholm på idag! Wille är fortsatt inte i skick att följa med ut på någon längre tur, så han blir hemma idag.
Själv ska jag så småningom avrunda dagen med lite JOBB. Alltid lika lockande. ;)

God morgon (eller trevlig lunch kanske man säger)!

Minnen...


Wille knappt två veckor gammal, januari 2009

Det är så svårt att förstå att det här är samma lilla busunge som nu röjer runt här hemma. Kan man någonsin förstå? Jag kunde inte ens i min vildaste fantasi tro att ett år kunde gå så fort!

Var tid och utveckligsfas har sin charm, men de där allra första veckorna i en ny liten människas liv är magiska!♥

Till min stora sorg upptäckte vi för en tid sedan att nästan alla bilder från februari och mars förra året är borta! Vår externa hårddisk där vi haft säkerhetskopior har åkt i golvet och av ett misstag har februari + mars raderats från datorn. Det finns inte ord för hur arg jag är på mig själv att jag inte sparat bilder på fler ställen, och nu ligger mitt hopp i att det på något sätt går att återställa antingen gamla datorn eller externa hårddisken.
Om någon har tips om hur jag kan rädda det här så mottages det tacksamt!

Hej lördag!

Sovmorgon! Trodde inte mina ögon när jag vaknade i morse och såg att klockan var hela 8.30!
J och Wille smög upp vid 7 och lät mig sova vidare, vilket inte direkt hör till vanligheterna i den här familjen. Så nu är jag en pigg och utvilad mamma redo att... tja, ta hand om en snorig ettåring i full färd med att tömma skohyllan och jaga den stackars hunden här hemma.

Återkommer!


Mitt i natten!

På grund av/tack vare den här sidan sitter jag uppe mitt i natten. Jag måste vara dum i huvudet, på riktigt.

Om 4-5 timmar vaknar en pigg filur som inte på något sätt kommer att ta hänsyn till att en viss mamma har suttit uppe halva natten och datanördat.

Så nu, bums i säng!

Philippa

Eller Fiffi som hon kallas till vardags. Familjens minsta men inte längre yngsta familjemedlem.
Tycker hon förtjänar en egen liten presentation (och det tycker hon alldeles säkert själv också).



Det här är alltså vår lilla yorkshireterriertjej som blir hela 6 år i år.
2,2 kg egen vilja, en matglad strumptjuv som inte gillar andra småhundar men har en förkärlek för gamla gubbar (!!!).
Mamma kallar henne majorskan, och jag kan bara instämma i att det är ett bra smeknamn på henne...

många gånger
har jag önskat detta lilla skälliga monster till en plats där jag slipper se henne mer, men innerst inne så är hon min lilla sessa och familjen skulle inte vara komplett utan henne. ♥

Är det ett skämt eller?!

Tror att det var många med mig som undrade samma sak i morse. Det har kommit lätt 2 dm snö i natt.
Här hemma är vi helt insnöade, det går helt enkelt inte att ta sig fram med vagnen eftersom inga trottoarer är plogade och jag inte gärna går mitt i gatan med barn i vagn.

Wille har valt en bra tidpunkt att för att stanna hemma och vara sjuk. Annars så hade en pulka inte varit helt fel...

     
Fiffi undrar varför vi har lagt så mycket snö på balkongen. Onödigt liksom, räcker det inte med att det finns så mycket på gatan?!

Favoriter i trä



De som känner mig vet att jag inte är speciellt förtjust i blinkande, blippande plastleksaker a la ToysRus, BR mfl. Min filosofi är att barn som bas behöver gedigna leksaker i lugna och mjuka färger. Allt det andra kommer med på köpet förr eller senare vare sig vi vill eller inte.

New Arrivals tillverkar de mest underbara prylarna till baby och barn och särskilt träleksakerna är ett hett TIPS till dig som vill ge bort en unik pryl som kommer att hålla och uppskattas i generationer.

        
Första bilden tv, trädino på hjul från New Arrivals Inc, andra bilden klassisk kanin från danska Maileg samt spårvagnsväska från Kalikå, träkaning på hjul och klossar från TED (Teddykompaniet) och stapelfigur från BamBam.

Just dessa träleksaker är Willes verkliga favoriter, och han kan klappra runt med dessa en hel dag. Krypa och klättra med en kloss i varje hand är en riktig klassiker numera, och jag upphör inte att förundras över att han tycker att det är så himla kul... TUR att vi bara har halvdöva åldringar som grannar! ;)

En hälsning från soffan...

          
Varm panna, svullna ögon och täppt näsa. Det värker i mammahjärtat!

Mr. No-Sleep & Sportacus



I natt har det inte blivit många minutrar sömn för varken mig eller Wille. Trots Alvedon var 4e timme, så har lilla pannan varit riktigt varm och tårarna har varit många!

Jag har vankat av och an med tolv kilo otröstlig småtting halva natten och till slut gav jag upp och satte mig i soffan och slog på en DVD med Lazy Town. Rent förskräckligt, jag vet, men jag kan avslöja att jag var DESPERAT efter att få honom att sluta gråta. Och vet ni... det fungerade.

Så, TACK Sportacus. Du räddade min natt.


Ssssssssshhh!



Säg inget till J, men jag har tjyvsmakat av hans Ben&Jerry's...


Rum för Barn

Efter mycket om och men kom vi så äntligen iväg till "Rum för Barn" på Kulturhuset! Och jag undrar bara, VARFÖR har vi inte varit där tidigare?!
På fjärde våningen i det stora Kulturhuset vid Sergels torg finns Rum för Barn. Här kan man läsa och låna böcker, måla, lyssna på en saga eller sjunga en sång. Hela våningen är 100% anpassad för barn, även de i krypåldern.


Prinsen i full koncentration.

Vi hade sällskap av Aston + mamma och Fabian + pappa, båda från samma föräldragrupp som oss, och vi hade en superlyckad dag full av glada barn och en massa lek och bus.

Jag har aldrig, och då menar jag verkligen ALDRIG sett så många barnvagnar parkerade på ett och samma ställe som utanför ingången till utställningen på Kulturhuset. SYND att jag missade att fota!

Trots att det var hur mycket folk som helst så kändes det inte trångt och barnen hade gott om plats att röra sig fritt och upptäcka ostört. Wille var i sitt esse och for fram som en virvelvind, och det var inte lätt att fånga honom på bild, lilla hjärtat! ♥

             



Efter vår vilda dag i Rum för Barn pausade vi på Café Panorama på 5e våningen för välbehövlig fika till hungriga föräldrar och mellis till de små, och efter det hände något som inte hänt sedan Wille var nyfödd bebis; han SOMNADE i min famn! DET är gott betyg till dagen som gått kan jag lova! ♥
Tack för gott sällskap och en alldeles underbar och härlig dag, J och E!


Efter Kulturhuset hann vi med en kort vända på stan och VIPS var klockan alldeles för mycket. Vi var inte hemma  förrän 18 och Wille var inte världens piggaste och mest nöjda på vägen hem...
Hemma tyckte jag att han kändes varm, och mycket riktigt visade det sig att han hade 38.8 i temp, stackars liten!


Efter middag, alvedon och ner i en ren och sval pyjamas sover han nu gott och nu håller vi tummarna att det inte är något långvarigt detta!

---------------------

Update 21.20
Lilla skrutten vaknade nyss och var törstig och kändes inte alls särskilt varm. SNÄLLA låt honom få slippa vara dålig igen!

 


På hal is

                   

Någon promenad blev det inte, men några stapplande steg blev det till slut.
Traktorn var utan tvekan höjdpunkten!


HO HO!

Det har som de flesta säkert märkt varit svårt att logga in på blogg.se igår, men nu fungerar det igen så den som trodde att jag gett upp den här bloggen får tänka om. ;)

Vi lyckades pallra oss ut igår och gick till Willes stora lycka till Öppna Förskolan.
Jag fattar inte, men han blir som en missil så fort vi kommer innanför dörren där och struntar totalt i mig. Jag får jaga honom genom hela avdelningen och när de andra små gullungarna sitter snällt i sin mammas knä under sångstunden far Wille runt och snor åt sig gosedjur, snuttefiltar, nappar och annat som kommer i hans väg. Och akta för att hålla fast honom, då tjuter han som om jordens undergång var nära och de andra mammorna får något skrämt i blicken. Själv har jag nerverna utanpå, svettas som en galning och försöker febrilt hålla mitt lilla vilddjur från att peta ut ögonen på de andra små änglabarnen.
Skämt och sido. Vi hade jättetrevligt. Verkligen.

Sjukstuga

Wille var mest bara trött och gnällig i morse, för han har ingen feber och har varit väldigt mycket piggare under dagen. Med pappan är det sämre. 39 grader och dödssjuk (täppt i näsan är farliga grejer).
I morgon ger jag och Wille oss ut. Innesittande är inte min grej, inte för många dagar i alla fall.


VAB -igen!

Jag skulle ha jobbat denna eftermiddag men blir kvar hemma eftersom både Wille och hans pappa är sjuka. IGEN!

En lördag i februari


En enkel kärleksgåva till min underbara man som kämpar så tappert med sina studier just nu. Kanske värmer och piggar detta upp så att du orkar lite extra min kära?

Lördagen har bjudit på ett välbehövligt frisörbesök för min egen del, med slingor och en rejäl klippning för att bli av med trista och risiga toppar. Sedan alla ♥-ans-dag-shopping på Te-stugan vid Odenplan och stor garderobsuppdatering på Lindex till lilla hjärtat som vuxit ur alla sina basplagg (bodys, T-shirts och mysbyxor, riktig tråkshopping men väldigt nödvändig).

Vi avslutade lördagen med en härlig middag hos underbara vänner (i en fantastisk villa här i Bromma som jag skulle offrat min högra hand för, LÄTT ♥ ♥ ♥).

Endast en kort uppdatering idag, men nu är jag så trött att jag skulle kunna somna sittandes här... God natt där ute!


Nu är det klippt

Min lilla, lilla kille har varit hos frisören för allra första gången idag. Som ett litet ljus satt han i mitt knä och lät frisören klippa och kamma och med sammanbiten min studerade han resultatet i spegeln.
Så duktig att det värker i mammahjärtat!

Wille har varit hårfager ända sedan han föddes och jag har redan toppat luggen själv ett par gånger. Nu var det dock så fluffigt och tjejigt, värsta volymen, att tanterna hade vissa svårigheter med att avgöra om han är pojke eller flicka.

Luggen blev en aningens kort, så nu liknar han rätt mycket Gustav Vasa, fast utan skägg. Men vi tycker såklart att han är världens finaste ändå. ♥



Före
   
           
Wille?                                 Vasa?

                                    

Tack Stina!



Genom Stina får du just nu 15% rabatt på prylar från bl.a. snygga Cult Design hos Fröken Fräken. Rabattkoden stinalee ger rabatt på allt, februari ut.

Till oss har jag klickat hem en tvålpump, en vas och ett "trefat" som komplement till vår diskmedelspump som känner sig lite ensam här hemma på diskbänken... ♥

Tack Stina!


Morgon morgon morgon!

Önskar att jag var lika pigg och glad som den här
lillprinsen när jag vaknar om morgonen...



Willes corner

                


I brist på annat bjuder jag på en smygkik från Willes hörna här hemma... ♥


Någon måste ha hört mig!

Vad damp ner i brevlådan strax efter att jag publicerat förra inlägget om inte ett sprillans nytt nummer av MAMA?! Och ingen mindre än allas vår Engla med sin lilla Jolie pryder omslaget. ♥

Förra numret av mama är dock fortfarande spårlöst försvunnen... uppäten måhända?



Var är min MAMA?!

Wille sover och jag tänkte sätta mig och läsa den senaste mama i lugn och ro med min nybryggda kopp latte (skoja bara, vi har inte ens en kaffebryggare) billigt te från Willys.

Gömde undan min tidning precis när den kom för att skona den från att bli strimlad och uppäten av vår pirajja till son, men måste ha gömt den jättebra för nu hittar jag den inte.

Måste städa!


Projekt SOVRUM

Det finns mycket som jag är missnöjd med i vår lägenhet... Lite extra missnöjd är jag med vårat sovrum som för övrigt aldrig blivit riktigt färdigt.

Dagarna i den här lägenheten är räknade, men ändå kan jag inte låta bli att fundera över om det inte vore möjligt att göra en lätt makeover på sovrummet (så typiskt mig, som om jag inte har nog med projekt på gång).
I nuläget är det vitt med brunt och beige som brytning, svartbruna möbler och en mörkbrun fondvägg. Rummet är litet och vi har alldeles för många möbler därinne.

Jag vill ha VITT, LJUST och SVALT.
Och ett bygglovs-team som kan göra det åt mig. ;)



Sovrummet för ett år sedan, bara dagarna innan Wille föddes.


Att prata med sig själv

Precis så känns det här som. Vem är det tänkt ska läsa det här egentligen?
Hallå där väggen!

Sovmorgon!

Onsdagen har bjudit på sovmorgon till en trött och sliten mamma. Tack snälla älskling! ♥♥♥

Ett allra första steg...

...tog vår lillprins idag!
Har haft på känn att det kunde vara på gång ett tag nu. Och så helt plötsligt gjorde han det!
Två-tre steg från barnstolen till pappa. Vilket mirakelbarn! ;)

Inga fler ursäkter!

Nej, nu finns inga fler ursäkter.
Det blir aldrig rätt tillfälle, det vet jag sedan tidigare. Det är nu eller aldrig.
Nördigt eller inte, nu finns den.
Hjärtligt välkommen till min BLOGG och mitt liv med mina nära och kära! 


RSS 2.0