Valborgsmässoafton

Förlåt för min urusla uppdatering, men jag lovar att jag snart är tillbaka!

Wille är tyvärr fortfarande jättedålig med mellan 39 och 40 graders feber, nu också ordentlig hosta och en liten näsa som rinner. All energi har gått ur honom och konstigt vore det väl annars, inne på femte dygnet med så hög feber! 

På vårdcentralen idag konstaterades bara att det är ett virus han har, och det enda vi kan göra för vår lillprins nu är att försöka hålla febern nere så gott det går och se till att han får i sig vätska. Mitt hjärta värker av oro och förtvivlan över att han mår så här dåligt, och det känns helt hopplöst att det är så lite vi kan göra!


Bli frisk snart mitt lilla älsklingshjärta! Mamma saknar sin busunge!



Hoppas ni alla haft en fin valborgsmässoafton och att det inte regnat allt för mycket på er! ♥

Uppryckning!


Är man snorig är det bra att ha servetter till hands hälsar min alldeles egen lill-snoris...

Nu får det vara NOG med sjukdom och elände! Hejdå och försvinn!

Pappa J är numera färdig med sin ATPL-teori på Flygteoriskolan och nu är det slut med den här jobbiga tiden som varit. Woohoo! Jag anar att det blir en hel del flyga av nästa månad för hans del, men det är ju i alla fall bra mycket härligare än att sitta i skolbänken... ;)

Wille är fortfarande riktigt krasslig så i morgon blir det ett besök på vårdcentralen om han inte mot förmodan blir bättre under natten, men det får hans pappa stå för eftersom jag ska iväg på lite jobb och sen välbehövlig egentid! ♥


...och man blir aldrig för sjuk för att leka med bilar!

Tänk va, att i morgon är det valborgsmässoafton, och på lördag är det MAJ! Jag hade sett framför mig en mysig kväll med familjen, god middag och sen ut och titta på elden. Men nu när Wille är så dålig så får vi nog ställa in. Men vad gör det, när det ändå är sagt att det ska regna över Stockholm i morgon kväll!? ;) Det kommer säkerligen fler och bättre tillfällen ändå.


Mina finaste på Valborg förra året. Wille var inte mer än tre månader, pappan på bilden är något äldre. ;)


Soliga torsdag

Wille är möjligen något bättre idag, även om den envisa febern håller sig kvar. Jag har tom suttit i solen ute på balkongen en stund medan lillhjärtat sov middag. Lovely för en numera väldigt trött småbarnsmamma... ♥

Berg-och-dalbana

a better tomorrow / via shavii
http://vi.sualize.us

Igår kväll och i natt var Wille verkligen jättedålig men när han vaknade i morse så var han helt plötsligt  mycket bättre! Febern var nere på någon tiondel över 37, han åt bra och var pigg och glad.
Det vände dock under dagen och sista gången innan sängdags var den åter igen uppe i 39,5 och jag fattar verkligen ingenting!

Nätterna är ändå helt klart värst då han vaknar och gråter hur ofta som helst. Lilla älsklingen är brännhet trots Alvedon och det är få gånger som man känner sig så maktlös som mamma som när de små är sjuka!

I natt kan jag i alla fall inte minnas att jag tittat på klockan efter 03, så några timmars sammanhängande sömn blev det fram till 06 då han ville upp. Sen låg vi på soffan, hand i hand och tittade på "I Drömmarnas Trädgård".
Wille i alla fall, mamman blundade nog mest... ;)


Härlig pojkrumsinspiration från The White Company

För lite finare barn



Jag höll på att sätta kaffet i halsen när jag hittade den här härligt humoristiska pekboken från The Tiny Universe
"Med stil och humor har The Tiny Universe skapat världens första pekbok för lite finare barn. I boken får barn lära sig känna igen och uttala livsviktiga saker som Champagne, sportbil och skaldjur."

FABULOUS! Äntligen säger jag bara! ;)

Finns bl.a. på tillverkarens egen sida thetinyuniverse.se och på babyshop.se
Stort tack till Malin för tipset!










Febriga tisdag

Nej, det blev verkligen inte bättre under natten.

Natten till idag blev en riktig vaknatt med en ledsen och mycket ynklig ettåring som inte fick sova pga hosta och hög feber. Alvedon var 5e timme men ändå ville febern inte gå ner och innan läggning denna kväll var den uppe i 39.7!

Nu sover lilla hjärtat och jag ska gå och försöka sova lite jag också. Förbereder mig på att det kan bli ännu en jobbig natt så det gäller att ladda med den lilla sömn man kan få!








Efter en smoothie till mellis blev han under en kort stund lite piggare och ville tom sitta i soffan och äta kex. Ute har solen strålat från klarblå himmel och det har varit härliga 15 grader!
Hoppas att ni till skillnad från oss kunnat vara ute och njuta idag!

God natt måndag!


Wille har 38,7 graders feber så vi har förutom en kort sväng med lillvovvan stannat inne idag. Planen var att ta oss till öppna förskolan, men så blev det alltså inte. 

Han har trots febern varit pigg och glad, så nu håller jag tummarna att det vänder och inte blir värre under natten...

Natti natti!



Kvällens underbara barnrumsinspiration från Chic Shack...

Tolk sökes



Så här babblar Wille mest hela dagarna. Han håller långa föreläsningar och växlar mellan allvarlig min och stora gester, glada utrop och mysigt småprat.
Varken jag eller J fattar ett skvatt av vad han säger, men vi håller god min och håller med och svarar så gott vi kan.

Som mamma är jag såklart stoltare än stoltast och jag kan titta på det här klippet hur många gånger som helst, haha! Bara att få höra hans lilla röst får mammahjärtat att smälta totalt och jag skulle offra allt här i livet bara mitt lillhjärta får växa upp och vara lycklig!

Vad han försöker berätta att han har hittat ute på balkongen i just det här klippet har jag ingen aning om. Någon som är bra på att prata bebisspråk som kan tolka lite?!

Måndagslistan



Jag antar
Jennyns utmaning och lägger upp en egen måndagslista med alla ljusglimtar i mitt liv just nu!


I dag , måndag är jag glad för att...

 jag har (som vanligt) världens goaste son och han gör mig till den LYCKLIGASTE människan på jorden!
♥ denna vecka är det Valborg och maj står för dörren. ♥
♥ jag har många roliga och spännande projekt på gång!
♥ vårblommorna blommar och fåglarna kvittrar, lovely!
jag har fått min första fina award för bloggen, wohoo!
jag har en riktigt härlig vårvecka framför mig tillsammans med vänner och familj. ♥
drömmen om ett hus till oss har börjat ta form och det är så spännande att det pirrar i magen!

Happy måndag och ny vecka på er allihopa!

Morgonjympa

Klockan är åtta och jag har hunnit med att sätta igång fyra maskiner i tvättstugan, parkera om bilen och promenera med hunden.
Nu är det dags för frukost innan tvättstugan kallar igen. Härlig måndagsmorgon va?! ;)

Lördagen i bild

Lördagen gick av bara farten och jag stupade i säng innan jag hann uppdatera igen. Här kommer några bilder från allra första dopdagen med paketöppning och sandlådelek. Tyvärr missade jag kameran när vi var ute och åt middag, men vi hade supermysigt och åt gott alla tre! ♥












Plastkatt på hjul, perfekt till sandlådan och handavgjutningsset från danska BAMBAM hittade jag på NK-leksaker ♥



Ut och njut av solen och våren nu allihopa, det ska vi också göra om en liten stund! ♥



24 april


Idag är det ett år sedan den där soliga och varma vårdagen då vi döpte vår fina lillprins i Storkyrkan i Gamla Stan.
Det känns helt ofattbart att tiden gått så fort. Då var han en pytteliten bebis, idag är han stora killen! Jag kan bara inte ta in det...

Jag vet inte om dopdagar är något man "firar", men eftersom jag älskar kalas och att ge bort presenter så blir det lite kalas för vår lillprins i alla fall! ♥

Nu ska jag hoppa in i duschen och fixa lite här innan vi startar igång denna dagen på allvar. Happy lördag allihopa!


Kvällens inspiration!



Trillade in på en helt underbar sida som jag bara måste få dela med mig av, nämligen chicshack.net! Bara titta och njut!
















Jag älskar verkligen detaljerna de har fått med från Maileg och Lexington. Jag får liksom inte nog! De träffar mig rakt i hjärtat med en perfekt matchning av stjärnor, ränder, vitt och pasteller. I love it!
Sån här inspiration får mig att längta mig galen efter ett eget hus att inreda och får jag inte flytta snart så blir jag nog tokig på riktigt! ;)

Nu ska jag krypa ner hos mina fina killar och drömma om vårat hus som förhoppningsvis ska bli av någon gång om inte allt för lång tid...

Så med detta säger jag god natt och dröm sött alla mina kära! ♥


Granholmen från Myresjöhus, ett hus ritat med inspiration hämtat från New England-stilen...


Vår fredag



Just nu känns det som att dagarna fullständigt flyger fram, och nu är det liksom helg igen!

Vi blev som sagt lite sena idag och lunchade hemma innan vi åkte för att njuta av solen, människorna och våren inne i stan. J har jobbat till sent även idag så jag och lillhjärtat hat gjort stan alldeles själva!

Nu har vi precis kommit hem (eller inte riktigt, ett par timmar sedan eller så) från en tur till mormor (min mamma), mellisfika ute, presentshopping på NK-barn, middag på Coffeehouse by George och lite annat smått och gott.

Det är faktiskt riktigt roligt att ha sällskap med Wille nu. Han är en riktig liten kompis som vill vara med, pekar, tittar och "pratar" och det verkar som att han tycker att det är lika roligt som jag att vara ute och njuta av våren.
Förra året vid den här tiden var han en liten spädis som mest bara sov och åt. Nu är han verkligen en liten kille, mitt lilla hjärta! ♥




Vad som gömmer sig i NK-påsen är en hemlis och vad får ni se i morgon... ;)



Soliga fredag!


Vi blev något försenade här men nu ger vi oss ut i solen!


Happy!


Kikar in som hastigast för att säga god morgon mina kära bloggläsare!
Här är frukosten avklarad och just nu pågår lek med bilar (nya favoriten) och lite småfix här hemma. Funderar på att åka och hälsa på mamma (Willes mormor) och kanske en fika på stan lite senare idag, men först tjuvstartar vi fredagsmyset här hemma! ♥

Happy weekend på er!

Torsdagens


Outfits är inte riktigt min grej, men den här bjuder jag på. GinaTricot från topp till tå. ;)

Japp, här snöade det i morse (eller hela dagen faktiskt), men jag bara orkar inte ens bli upprörd. Det är ju ändå snart MAJ och våren är faktiskt här, även om den tog lite paus just idag. :)

Så vid lunchtid bestämde jag mig för att låtsas som ingenting och hoppade i mina ballerinor och åkte och träffade Jenny & Gustav för en helt lovely lunchdate tillsammans! ♥


En väldigt fin liten Gustav... hela 4 månader! VART tar tiden vägen?!

Jag har faktiskt inte shoppat något särskilt, mest har jag gått runt i butiker och blivit inspirerad och sett SÅ mycket FINT att jag tror att jag måste pantsätta bilen eller något... ;)  

Det är så galet härligt med VÅR! Det kryllar verkligen av vackra färger, fina tunikor och klänningar, ballerinor och vårblommor där ute och det får hjärtat att svämma över av vårkänslor och sommaren att faktiskt kännas lite närmare. ♥


Min prinsplutt! För dagen iförd sin alldeles nya ziptröja från NameIt och en aningens för liten mössa från Po.P


Vi två. Wille ser lite smått fundersam ut. Mamma tokig?

Här är nu matning, bad och nattning av liten avklarad, pappan är hemma och snart väntar nattning av mig själv också. Önskar er alla en riktigt HAPPY torsdagskväll så ses vi i morgon! ♥

Middagsdags!

Här pågår "middagslagning" (köttbullar med stuvade makaroner till den lille och pulverdiet till mamman). Pappa J är kvar på jobbet så jag håller det enkelt idag.
Visst får man väl göra så ibland? ♥


Torsdag

Ingen sol och lätt snöfall, men vi har sovit gott och ätit god frukost och det väger upp ganska bra! ♥
Pappa J är och jobbar så jag och Wille har planer för oss själva idag.

Happy torsdag på er!


Beautiful Blogger Award


Jag höll på att trilla av stolen av glädje när jag fick ett litet meddelande här i bloggen tidigare idag... jag har nämligen fått en award! TACK SNÄLLA FINA JOHANNA! ♥

Man bör kopiera in awarden för att visa att man fått den. Länka till den du fått den av. Ge den till 7 andra bloggare och länka till dem och sprid lite glädje!

Jag ger den vidare till:
Anna-Stina En av mina största inspirationskällor!
Josefine Mysig och härlig, en riktig familjeblogg!
House of Philia Vacker och inspirerande blogg
Evelina Härlig vardagsblogg!
Livet med 3 Ännu en härlig vardagsblogg!
Diana Världens sötaste nyblivna mamma!
Jordgubbar med mjölk Underbar inredningsblogg!

Jag hade så väldigt gärna velat ge utmärkelsen till fler, men 7 skulle det vara...

Berätta 7 saker om dig själv

♥ Född och uppvuxen i Stockholms innerstad
♥ Älskar naturen och vill bo på landet
♥ Är ett godismonster av klass!
♥ Har ägt och jobbat med dressyrhästar och drömmen är att ha ett eget inackorderingstall
♥ Jag är lite av ett kontrollfreak och lämnar ingenting åt slumpen ;)
Älskar min familj mer än allt annat!

Åter igen, tack snälla Johanna, och tack alla mina fina bloggläsare som kikar in här och lämnar så många fina kommentarer! ♥

Dags igen!


Rabattkod 8796 ger 25% rabatt på valfri vara på hm.com t.o.m. 2010-05-02

Dessutom så är det Clubdag på H&M i morgon 22 april. Då får du 10% rabatt på hela sortimentet i alla H&Ms butiker och på hm.com!

Lexington


I ♥ Lexington! I Willes hörna är det Lexington som dominerar.

Ute snöar det lätt och det är inte något vidare promenadväder. Dessutom har min envisa huvudvärk inte riktigt velat ge med sig så vi stannar inne även idag. Tror att jag skulle må så mycket bättre bara vi kom oss ut men jag tror på riktigt att jag skulle svimma om jag försökte mig på packa ihop Wille + alla hundra grejer som ständigt ska med...

Har suttit här och slösurfat en stund medans Wille leker med sina små saker, och trillade av en slump in på en reportagesida om underbara Lexingtons grundare Kristina Lindhe. Tyckte mig ana att jag kände igen huset hon bor i och upptäcker till min stora förvåning att jag faktiskt bor nästan-granne med min stora inredningsidol!

Haha, det hade jag ingen aning om!




Sova...

Det är så typiskt, jag som skrev att jag känner mig piggare och friskare än på länge sitter här med världens huvudvärk!
Jag hade tänkt fixa och ordna med en massa i kväll men jag får nog ta och lägga mig istället och sova bort det här...

Natti! ♥

Heja mig!



Soffmys mot långpromenader med barnvagnen, godis mot frukt och bytt ut några enstaka måltider mot Naturdiet-shakes. 
Mitt nya lite nyttigare liv har börjat ge resultat. -4 kg på knappt en månad! Jag känner mig dessutom både piggare och starkare än på väldigt länge.

Heja mig! ♥

Regn

Solen gick i moln innan vi hann ut och nu regnar det. Typiskt!

Fast det är ju inte helt fel att krypa ner intill världens gosigaste ettåring och sova middag en stund, nu när vi ändå stannar inne menar jag... ;)


Bakläxa...

...till den stressande mamman med den dåliga blogguppdateringen. ;)

Gårdagen spenderades fram till 11 på jobbet och sedan bar det av till förlossningen/gynakuten på Danderyds sjukhus tillsammans med en väninna gravid i v. 26 som fått alldeles för tidiga och smärtsamma sammandragningar. 
Lyckligt nog kunde det konstateras att bebisen mådde bra och blivande mamman ordinerades att fr.o.m. nu ta det lugnt och trappa ned på jobbet. Skönt att det inte var värre än så för jag blev ordentligt orolig där ett tag!

Här hemma tog vi välbehävlig sovmorgon fram till 8.30 idag. HÄRLIGT! Ute är himlen blå och molnfri och vi ska ut och leka i sandlådan med Willes sprillans nya hink-set. :)

Ha en lovely tisdag nu allihopa och njut våren! ♥


Det ultimata leksakskaoset finns även hos oss...

God morgon måndag!

learn to fly (via aNne(♣)-very busy,sorry!)

Jag är på väg till jobb men passar på att kika in och säga god morgon måndag och nya veckan! ♥

Man får vara snabb...



...om man vill läsa sin Mama i ett stycke. ;)

Nu ger vi oss ut i solen jag och Wille!
Förhoppningsvis somnar mitt lilla hjärta i vagnen så att jag kan sätta mig i solskenet någonstans och njuta av det som finns kvar av min tidning. ♥

Upp och hoppa!



Kikar in en snabbis och säger god morgon alla mina bloggläsare!
Själv satt jag uppe halva natten så det är en sömnig mamma som skriver detta... typiskt mig!

Happy söndag på er! ♥


Funderingar mitt i natten



Tiden går och tankar på om hur framtiden ska se ut gör sig gällande här hemma. Därför får bloggen en alldeles ny kategoriflik som jag hoppas att jag kommer att kunna fylla med en massa nytt och spännande allt eftersom tiden går... ;)

Tills vidare säger jag GOD NATT för idag och sov så gott! ♥


Hoppsan!

Jag har lite dåligt samvete för bloggen som dessa dagar kommit i skymundan för allt annat. Det har varit minst sagt fullspäckat men nu har det lugnat ner sig igen! :) ♥

Hoppas ni har haft några riktigt fina vårdagar trots askmoln och flygkaos. ;) Här har vi som sagt haft fullt upp och nyss haft vänner på lördagsmiddag. Härligt!

Nu öser regnet ner här hos oss. Borde kanske krypa ner hos mina älsklingar som sover gott men jag har några små saker jag måste fixa först...


Familjens minsting Philippa, eller Borgsjödalens Bella som hon egentligen heter. En ettrig terrier ända ut i tåspetsarna!

Torsdag




Puh! Denna dag har rusat förbi utan att det känns som att jag fått något vettigt gjort. Förmiddagen spenderades mestadels i telefon med bl.a. jobbet, och sen har det varit full rulle fram tills nu.

Jag och Wille har varit i parken med en liten kompis och har haft riktigt mysigt trots att solen gick i moln och det blev lite kyligt mot slutet. Och tror ni inte att mitt lilla hjärta trillade och spräckte läppen till råga på allt som hänt idag?! Min stackars lilla älskling var helt otröstlig en liten stund, ungefär tills att han fick syn på en stor och spännande grävskopa! ;)

Nu sover Wille gott sedan en bra stund sedan och jag ska alldeles strax sova jag också. I morgon väntar jobb en stund på dagen och sedan ska jag bara fredagsmyyysa med mina grabbar! Kanske en bra film på kvällen, det var länge sedan!

God natt nu alla mina kära bloggläsare, sov så gott!


Kvällens barnrumsinspiration från Oliver Furniture
som bl.a. finns hos Syster Lycklig!


God morgon!

Dagen började bokstavligen med ett brak här hemma kl 7 i morse när Wille trillade ur vår säng... Jag blev nog precis lika rädd som Wille och vi grät en skvätt båda två. Som tur är så föll han inte särskilt högt och nu är han sitt underbara glada gamla jag igen, men ursh vilket sätt att starta dagen på!

Nu har vi ätit frukost och jag ska fixa lite här hemma innan vi ska ut i lekparken en stund.

Trevlig torsdag på er allihopa! ♥


Norr Mälarstrand




Vi passade på medan Wille sov gott i vagnen och promenerade längs Norr Mälarstrand hem. Det var MÅNGA år sedan jag gick där senast och jag blev positivt överraskad och riktigt HAPPY över att se att det öppnat några riktigt mysiga ställen längs vattnet. Lovely säger jag bara!

Annars tycker jag att Stockholm får bottenbetyg i att utnyttja sitt oslagbara läge vid vattnet. Hur kan en stad som ligger på vatten ha så dåligt med strandpromenader med småbutiker, caféer och restauranger som ligger längs vattnet? Det är ju knappt så att det existerar här, och istället är det hårt trafikerade gator och döda och kalla stenkajer som dominerar (tänk Skeppsbron tex, vilket guldläge är inte det egentligen).
Nog om det.

Det borde vara olagligt med såna här superdagar! Hur ska man liksom kunna uppskatta grå och tråkiga dagar när man fått uppleva en sån här dag?! ;) ♥









Nu är klockan sådär vansinnigt mycket igen och jag kommer att vara ett vrak i morgon om jag inte går och lägger mig omedelbart. Som vanligt så är det "jag ska bara" som gäller här och jag är urusel på att komma i säng i tid!

God natt alla mina fina bloggläsare!

Underbara soliga onsdag!

Jag kan inte säga annat än att vi haft en helt lovely dag tillsammans med Willes små kompisar!
Och var tror ni vi hamnade om inte på...


Vi blev 5 barn och 6 föräldrar (Wille hade lyxen att ha med sig båda sina föräldrar idag) som möttes upp för lunch och playdate tillsammans på Kulturhusets Rum för Barn. Lite synd på en så FIN dag som denna att samlas inomhus, men istället hade vi förmånen att få ha nästan hela utställningen för oss själva!



Av hänsyn till de andra barnen och föräldrarna visar jag endast bilder på oss.




Wille var som vanligt i sitt esse och for fram som en missil fram och tillbaka. Han blir allt säkrare på att gå, klättra och springa och nu går det ruskigt fort!



Och för er som inte redan visste det, så är böcker inte till för att läsas utan till för att kastas ut huller om buller...




Ingen lekdag fulländad utan lite rulltrappeåkning! ;)



Behöver jag tillägga att det var en liten filur som somnade rätt omgående i vagnen på väg hem?

TACK
alla ni som var med idag och tack för att vi får vara en del av det härliga gäng som hängt ihop sedan ungarna bara var små nyfödingar! Vi har verkligen haft TUR som hamnat tillsammans och jag har inte ord för hur glad jag är att det blev just vi! ♥

Alla lock är bra...

...utom de dåliga!

Ursäkta torr humor, men jag var bara tvungen. ;)

En ovanligt härlig onsdagsmorgon


Dagens inspirationsbild kommer från Sköna Hem

Wille väckte oss strax innan 7 i morse vilket betyder att vi är rätt utsövda allihopa här hemma. Frukosten är nu avklarad och pappan har åkt hemifrån för att läsa på inför ett av sina sista prov. 

Ute strålar solen även idag. Lovely!

Planen idag är att få lite gjort här hemma och att träffa vår fina föräldragrupp från BVC. Nästan bara pappor nu då alla mammorna gått tillbaka till arbete, så det är jag och alla grabbar! ;)
Nu ska jag starta med att hoppa i duschen och fixa till mig så får vi se vad dagen erbjuder oss då vi är klara.

Jag och Wille önskar dig en en underbar start på den här nya dagen! ♥


Från en av våra tidigare playdates med föräldragruppen. Många ungar och ganska wild n crazy blir det, men helt underbart att se hur roligt barnen har det och lyckan i deras ögon av att se varandra! ♥

Måndagen i bilder

Eftersom det blev så glest med uppdateringar igår bjuder jag på några soliga bilder från gårdagen. ♥






Är det verkligen du min lilla bebis som blivit så stor och sitter där och leker i sandlådan? Hur gick det till och när blev du så stor lilla vän?
Är det lika obegripligt och svårt för alla mammor att se sina små växa upp och bli stora så fort, eller är det bara jag?

Ännu en gång har jag nu i kväll suttit och sorterat ut bland Willes urvuxna kläder, denna gången en massa i stl 80. En del ska läggas ut på Tradera, en liten del ska få ärvas av en väninnas bebis som kommer i sommar, och några få plagg sparas till ett ev syskon... Och det är samma sak vaje gång, jag sitter och vrider och vänder på de där pyttesmå plaggen med en klump i halsen och kan inte fatta att tiden gått så fort!

Kanske är jag en smula orolig att tiden då han blir en fjunig, svårhanterlig och kaxig tonåring ska komma alldeles för fort. Kanske är det för att den här tiden vi hittills haft tillsammans har varit den bästa och mest underbara tiden i hela mitt liv, och för att jag njuter varje liten sekund av den här stora gåvan det är att få tillbringa mina dagar med min alldeles egna lilla älskling...

Vad det än beror på, snälla stoppa tiden bara en liten stund och låt det inte gå för fort!


Vi två i april förra året

Dagens leksakstips!


Alldeles nära oss ligger en riktig guldgruva, en riktig "Emmie & Wille"-butik, nämligen leksaksaffären Alex & Leah!
Där hittar man fina och gedigna leksaker och inredningsdetaljer i härliga färger till barnen. Butiken är så himla fin och inbjudande att jag liksom får lust att flytta in! Ni som varit hemma hos oss kan nog ana att det är just här jag har laddat en hel del inspiration till Willes egen hörna här hemma, och i denna butik har jag hittat finaste detaljerna från bl.a. Lisbeth Dahl, BabyFehn, Jabadabadoo m.fl.
Ballonger (helium, hurra!) till alla barn är också en sån härlig liten sak som man till exempel aldrig får uppleva på "plast-BR" med flera.

Så detta får bli mitt tips er idag! Butiken ligger lite avsides men är väl värt ett besök om ni har vägarna förbi västerort och Bromma. ♥

What a day!



Jag startade dagen redan 4.45 igår morse, på jobbet 6.00 och sen hemma igen till strax innan 12. Efter det gick dagen i ett med besök på öppna förskolan, långpromenad, middag, lek och bus och ja... ni fattar. Jag kan bara konstatera att extra solljus ger mycket energi och ork, men lite extra vila är inte helt fel det heller för idag är jag helt slut! ;)

Det är dagar som denna det är galet skönt att vara mammaledig och ha möjlighet att lägga upp dagen precis som jag vill (eller nåja, precis som Wille vill). Sitta på golvet och tjuvläsa en tidning medan Wille bygger med klossar iförd pyjamas ända till 12, långlunch och bara en massa gos med världens finaste unge. ♥

Livet är härligt!

Dagen som gått


Den här söndagen har verkligen flugit fram och jag med den. ;)
Strax efter lunch tog jag och Wille en riktig långpromenad hemifrån oss och ner till Alvik (ca 5 km). Wille somnade rätt omgående men själv fick jag tid att verkligen njuta av en vårsol som faktiskt värmde riktigt skönt!



I Alvik mötte pappa J oss och vi hann med en snabb fika i solen med latte och mjukglass innan jag fortsatte mot jobbet. Det är verkligen dagar som dessa som gör livet värt att leva! Tänk vad lite solljus kan göra för humöret?!

Det blir ingen vidare uppdatering idag eftersom jag har tagit på mig att hjälpa till på jobbet redan kl 06 i morgon. Nu är det med andra ord sängen som gäller för mig... men först måste jag bara visa er en sak till, sist men inte minst:



Natti natti nu allihopa! ♥

Solig söndag



Sovmorgon, frukost, förmiddagsvila (Wille) och lunch avklarad! Nu ska jag fixa det sista så ska vi ut och njuta av solen som tittat fram här idag. Senare i eftermiddag ska jag jobba en stund och pappan har visst planerat in en riktig grabbkväll med Wille har jag hört. ;)

Trevlig weekend på er! ♥


God natt lördag!

Vår dag började ganska slappt men avslutades med en lång promenad genom Bromma och middag på pizzeria Appetito i Nockeby och jag har nog ätit den godaste pizzan i hela mitt liv nu i kväll... ;) I alla fall känns det så efter alla naturella sallader och Naturdiet-shaker de senaste veckorna!

Klockan är nu massor för en småbarnsmamma, men J har lovat mig sovmorgon i morgon så jag har passat på att plocka här hemma, måla om naglarna och annat som är svårt att hinna när Wille är vaken och med. ♥



Med denna bild på mina älsklingar säger jag god natt och sov gott alla mina vänner! ♥

Måste även passa på att tacka för alla fina kommentarer jag får från er som läser. Det värmer gott och jag blir precis lika glad varje gång!

Sista minuten!



Ett hett tips i sista minuten från babyroom.se är att de har 60% rabatt på hela ordinarie sortimentet (JA du läste rätt, sextio procent!) tom i morgon 11 april! Ange rabattkod REA i kassan för att aktivera rabatten!
Gäller ej reavaror.

För att komma till butiken klickar du HÄR!

Glöm ej...


Ange rabattkod 8762 när du beställer på H&M Shop Online så dras 10% på hela din beställning i kassan. Gäller tom 18 april och kan kombineras med andra rabattkoder.

Själv har jag svalt stoltheten när det gäller det här och beställt lite sommarkläder till mitt lillhjärta. ;)

Lördag


Stockholm bjuder på en hel del blåst och mulet väder idag, men det gör inget för Wille väckte mig med sitt allra soligaste lilla leende i morse!
Jag var varken speciellt pigg eller upplagd för att kliva ur den varma sköna sängen när jag blev väckt kl 7, men en enda blick på min lilla solstråle och att känna hans små klappar, kramar och pussar får vilken trötthet som helst att rinna av mig bums!

Idag var det pappa Js tur att få sovmorgon, så här har jag och Wille nyss ätit frukost och nu väntar lek och bus (och kanske en extra kopp kaffe och nyhetsmorgon till mamma?).

Happy lördag på er alla mina fina bloggläsare!

Väntan




Fredag kväll

Wille vaknade 5.30 i morse och ville inte somna om, så vid 10 var han såklart jättetrött igen! Jag gick och la mig tillsammans med honom och så sov vi till (svimma inte nu) 14.30, dvs 4,5 timme! Vi har med andra ord sovit bort halva dagen, men ska jag vara helt ärlig så var det precis HUR skönt som helst! ;)

Hela dagen idag har varit något förskjuten tidsmässigt, vi åt lunch strax efter 15 (mot 11-12 som det är i vanliga fall), åkte och fikade med Willes faster i Sturegallerian vid 17 och Wille fick middag vid 19.30... Så kan det bli ibland, även om det inte är något jag eftersträvar direkt. Wille har varit nöjd och glad (och superbusig, såklart) mest hela tiden och somnade gott i bilen på väg hem.

Nu är vi hemma igen och jag har ätit en (sen) sushi-middag. MMmmaaah! Kämpar vidare med mitt godis och sötsaksfria liv och det går över förväntan bra! KLART att jag är galet godissugen, men hittills har jag hållt mig riktigt bra. Heja heja!

Hurra!



Grattis bloggen 2 månader idag!


Kids Court


På vägen hem stannade vi till vid Kista Galleria (som jag väl inte har speciellt högt upp på min favoritlista om jag ska vara ärlig). Jag hade fått tips om deras nya Kids Court, där favoritbutiker som bl.a. SPRALL, Vincent Shoe Store, Po.P och Benetton slagit upp dörrarna...
Tja, man kan ju bli nyfiken för mindre!

Och faktiskt så blev jag riktigt imponerad och mycket positivt överraskad!
Hittade nya fina vårskor till Wille inne på NEXT, som för övrigt faktiskt hade en hel del fina barnkläder. Inne på Benetton höll jag på att svimma av förtjusning och där ville jag nog köpa ALLT till Wille! Deras vår och sommarkollektion för barn är mer än lovely och väl värt en titt!

Har jag vägarna förbi så kommer jag mer än gärna stanna till vid Kista igen. Extra plus är att allt för barn finns samlat på ett och samma ställe, vilket gör att man slipper jaga runt och leta med en liten på släp som allt som oftast inte är lika upplagd för shopping som sin mamma... ;)

Hagaparken




Solen gick i moln ganska snabbt i morse, men vi har haft en skön dag tillsammans utomhus i alla fall! Vi promenerade runt hela Hagaparken och tittade bl.a. på den pågående renoveringen av Haga slott. Det är med blandade känslor måste jag säga... den där renoveringen och avspärrningen.

Självklart är jag glad för Daniels och kronprinsessan Victorias skull, att det ska få ett så sagolikt boende på en näst intill förtrollande vacker plats att starta upp sin nya lilla familj. Samtidigt gör det ont i hjärtat på mig att se hur de sågar ner så många gamla fina träd (ja, jag är lite lillgammal och sentimental av mig) och att de spärrar av en rejäl del av parken runt om slottet.

Det kommer inte att bli sig likt och det tycker jag är himla tråkigt då både jag och J är snudd på uppvuxna i den här parken och har så många fina barndomsminnen härifrån...

Hur som helst, vi hade en fantastiskt mysig (om än något kylig) dag tillsammans i Haga idag. Och tillsammans med min familj är jag lycklig hur avspärrat det än må bli! ;) ♥


Torsdag



Wille vaknade med ett leende i morse kl 8.00! Vilken sovmorgon va?!
Nu har vi ätit frukost och ska strax iväg ut för en promenad i Haga. HOPPAS att det fina vädret håller i sig, just nu strålar solen från blå himmel här i Stockholm!

Happy torsdag på er alla!

Onsdag


Tiden flyger!

Vi har haft en fullspäckad dag och jag har helt enkelt inte hunnit få ihop ett enda inlägg idag! Wille sover sedan en stund tillbaka, middagen är avdukad och disken diskad och nu sitter jag här och njuter lugnet en stund innan jag själv ska i säng (i tid, för ovanlighetens skull).

Lyssnar på den här fina melodin som jag lyssnade mycket inför förlossningen när Wille ännu låg i magen... vilka minnen! Jag kan lyssna på den om och om och om igen och jag får aldrig nog då den väcker fantastiska känslor och minnen till liv från den magiska tiden med vårat mirakel i magen...


Badboll


En lyckad dag avslutas naturligtvis med ett lyckat bad!

God natt alla kära!

Lycklig!






Solen har värmt skönt idag och jag har nästan invigt mina vårskor (smygstartade för ett par dagar sedan, men sen kom ju våren av sig). Busnelkavajen som enda ytterplagg och pilotglasögonen redo = VÅR! ♥

Jag har varit hos doktorn idag och lämnat en massa blodprover för att ta reda på vad det är som jag helt plötsligt inte tål. Jag som aldrig har varit allergisk eller överkänslig i hela mitt liv har efter graviditeten med Wille kämpat med återkommande nässelutslag och allergi. Nu ska vi en gång för alla ta reda på vad det är och förhoppningsvis mota bort detta elände!


Efter besöket hos doktorn har vi varit och storshoppat på H&M till pappa J (TIPS! H&M har erbjudande just nu, 100 kr tillbaka för varje 400 kr du handlar för).

Jag och Wille har agerat smakråd och Wille har haft the time of his life! Han har sprungit fram och tillbaka och skrattat tills han kiknat, kikat in under dörrarna till de andra provrummen för att se efter vem som kan tänkas gömma sig där och flirtat friskt med butikspersonalen.

Han är verkligen en riktig liten gladskit och tack och lov väldigt lätt att ha att göra med.
Min fina älskade unge!


Pappa och Wille. Kärleken är obeskrivlig! Jag har inte ord för hur lycklig jag är att jag har er mina fina prinsar! ♥




Tisdag 6 april


Välkommen tillbaka solen!

Efter regn snö kommer solsken, och idag strålar solen från klarblå himmel över Stockholm och vi ska strax ge oss av ut!
Jag ska till en läkare för att kolla upp min allergi, och hoppas på att få veta vad det kan vara. Fika och solskenspromenad står på to-do listan, och jag önskar alla mina bloggläsare en riktigt HAPPY tisdag! ♥


Världens finaste Wille i maj förra året.

Måndagslistan 5 april 2010



Jag antar
Jennyns utmaning och lägger upp en egen måndagslista med alla ljusglimtar i mitt liv just nu!


I dag , måndag är jag glad för att...

jag har fått sova ut riktigt ordentligt. Lovely!
 min älskling är ledig hela veckan.
♥ min klänning från The Garden Collection kom i torsdags. ♥
♥ jag har världens gladaste och mysigaste son. ♥ ♥ ♥
♥ vi har en nybadad hund som doftar GOTT.
jag idag ska ta dagen precis som den kommer och bara NJUTA!


???!!!!!!!!


Aprilväder var det här!

Inspirerande barnrum

Summer Plush

För er som letar inspiration till rum för baby och barn, måste jag bara tipsa om potterybarnkids.com som har fantastiskt mycket fint att inspireras av!

Skön söndag på er!

Stars and Rocket Quilted Bedding

Pastel Critter Chairs

Thomas Dresser & Changing Table Topper


Dollhouse Bookcase


Slapparsöndag

Idag har vi tagit påskledigt och slappar hemma (jag och Wille, pappa J är och jobbar).
Hoppas ni njuter av en skön helg med vårsol massa påskmys!

Ett år...

Att ett år kan gå så fort är helt ofattbart! Den här korta filmsnutten på vår älskling är ganska exakt ett år gammal, och jag minns att jag tyckte att han blivit så STOOOR när jag filmade detta.
11 veckor är han här, alltså inte mer än en liten, liten bebis!



Kärleken är oändlig!

God morgon påskafton!


Våren är här!


Det gapas stort när man är hungrig! Djungeldessert stod på menyn. Här är vi på NK vån 4 som numera är ett helt våningsplan med bara barnkläder och leksaker.

Vi har haft en riktigt härlig dag tillsammans hela familjen. Strosat i solskenet och njutit av att våren äntligen har kommit till Stockholm.

Det mesta var såklart stängt idag, men att kika i fönster är ju nästan lika bra. 
Vi promenerade från Östermalmstorg till centralen och tillbaka, fikade på NK och lekte på deras leksaksavdelning (Wille var i extas, han hade roligt), provade skor på Vincent Shoe Store (vår stora kille har numera stl 23 i skostorlek!) och åt en snabb middag på McDonalds på Nybrogatan (sallad till mig, håller man igen så gör man).

Det märks verkligen hur mycket Wille uppskattar att pappa J är med. Han sitter i vagnen och bara tittar på sin pappa och ler stort!
Mina fina killar, vad vore jag utan er? ♥

Hoppas att ni har fått en lika fin långfredag som vi har haft, och trevlig kväll till er alla nu!



Långfredag


Jag har krånglat i mig i min älskade kavaj från Busnel. Jag har bestämt mig för att behålla den och istället satsa på att bli av med mina nyvunna mamma(ledighets)kilon... ;)

Jag och Wille är färdiga väntar på pappa J som är ute och flyger.

Vi har tänkt ta en sväng in till stan (igen) för att se om något är öppet idag, ta en skön promenad i vårsolen, fika och bara umgås som en liten familj för första gången på LÄNGE! ♥

HAPPY långfredag på er!


Från tidigare flygäventyr... Undrar vad de har hittat på idag??!

Gravid


Wille i magen i v. 24

I natt drömde jag att jag var gravid. Det var så verkligt att jag blev riktigt förvånad och en smula olycklig i morse när jag vaknade och var alldeles ogravid... Undrar om det kan vara så att kroppen har ställt in sig på bebislängt nu när halva bekantskapskretsen går och ruvar? ♥

April april!


Lite hastigt igår kväll bestämde jag mig för att ta med mig Wille och åka till mamma för att sova över. J skulle ut med vänner och fira att flygteorin äntligen är över och jag ville inte vara själv.

Vi har haft en supermysig morgon tillsammans hos Willes mormor, trots att jag har varit lite sömnig idag eftersom Wille vaknade med ett tjut kl 5.00! Det är alltid lika mysigt att få komma hem till mamma och bli bortskämd med lagad mat. Mamma är bäst! ;) HOPPAS att Wille kommer tycka likadant när han blir stor!

En rejäl vända på stan med lunch och shopping av nya vårskor + solglasögon till mig och lite vårnytt till Wille. Mina gamla solisar mötte sitt öde i Willes händer (kanske lika bra, de var inte så snygga). SKÖNT med nya, nu slipper jag kisa!

Välkommen våren, välkommen april! ♥

RSS 2.0