VAB


...och just denna säger att Wille har VATTKOPPOR!


Än har han bara ett tiotal röda fläckar på ryggen och magen och jag själv såg dem inte ens till en början. När jag skulle hämta lilltrollet på dagis påpekade personalen att han var prickig och eftersom tre andra barn på avdelningen är hemma med vattkoppor så drar jag slutsatsen att det nu är vår tur nu. Jobbigt att han ska behöva gå igenom det men lika bra att få det överstökat när han är så här liten, och jag är GLAD att det inte är mitt i sommaren.

Nu hoppas jag bara att det här går FORT och att det inte blir allt för kämpigt.

Over and out!

Bad hair YEAR


Jag och Wille i juni förra året med mitt fina nyslingade hår. Och älskade saknade bästaste buggan!

Dagens fakta: jag har inte varit hos frisören sedan juni förra året. Slå det ni!

Jag tror minsann att jag faktiskt platsar i Guinness rekordbok med flest kluvna hårtoppar och bredaste utväxtranden EVER. Det ser fruktansvärt ut rent ut sagt och jag är ruskigt tacksam att man fortfarande måste ha mössa på ute så att man kan dölja eländet. Men veckorna tickar på, snart är det vår och nu går det liksom inte att ignorera längre, jag MÅSTE till en frisör.

NU!

Tips!

Jag fick ett finfint tips om en tävling hos Careb och Babyproffsen. Wille är lite för stor men jag vet att det är många av er som läser som har småttingar och till er vill jag bara tipsa om att gå in och tävla --->HÄR!<---


Sömnlös


Jag sitter inlåst i det katastrofområde som ska föreställa vårt kontor och kämpar, kämpar, kämpar med en uppgift i skolan som bara inte vill ta slut. Jag överdriver inte när jag säger att jag författat närmare 30 sidor bara de senaste två veckorna, och det börjar kännas kan jag lova.

Idag somnade jag tillsammans med Wille mitt på dagen och sov i två hela timmar och det var helt, helt u n d e r b a r t ! Att bara ligga tätt intill den mjukaste och mest väldoftande lilla busungen i världen och höra hans lätta andetag, det är mammalycka det!

Mindre underbart är att jag nu måste jobba igen det jag skulle ha gjort på lunchen...

Kontraster!

img_5433 (MMS)

Kontraster!


-20 grader! Brrr, svårt att föreställa sig...

img_4141 (MMS)

-20 grader! Brrr, svårt att föreställa sig att det ska bli en somrig trädgård av det här...


Solig, iskall lördag

Jag får då och då frågor om vardagsrummet, vilket känns oerhört smickrande måste jag säga då det är extremt ofärdigt och väldigt basic. Vi flyttade ju in i månadsskiftet augusti-september men hann inte göra så mycket i höstas och så sent som bara några dagar innan jul låg jag på mage i vardagsrummet och rev bort den sista renoveringspappen på golvet därinne... ;)

Sedan dess har det varit full rulle med inskolning på dagis och vardag och tja, ni vet. Det hänger fortfarande kablar från taket och igår upptäckte jag att det satt maskeringstejp kvar på ett ställe i ett av hörnen (ooops). Vi tar det lite eftersom då det som bekant finns exakt precis hur mycket som helst att göra i huset. Två av rummen är i minst sagt akut behov av renovering och jag tänker inte ens tanken att visa er hur det ser ut nu... Dessa rum har prio 1 på fixa-listan i dagsläget.

Tv-bänken, som inte är någon TV-bänk egentligen, är ett helt vanligt avlasningsbord från IKEA. Jag letade länge, utan resultat, efter snygg och stilren mediaförvaring och funderade på att hitta någon som kunde platsbygga något efter mina önskemål när jag bokstavligen sprang på denna efter en köttbullelunch på IKEA i höstas. ♥


Stativlampan är från by Rydéns och finns bl.a. på Mio för ca 1600 kr men finns att hitta billigare om man letar lite. Vi valde en stor vit skärm också den från by Rydéns, men här kan man ju kombinera lite hur som helst och det finns mängder av olika färger och former.


Kuddfodralen är hittade jag på Mio till halva priset. De är utgående modell och jag lyckades knipa sista skyltexemplaren. Någon gång ska man väl ändå få ha lite tur?!

Roligare än så blir det inte just nu. ;) Ha nu en riktigt mysig lördag allihopa! ♥

Lördagsmorgon hos oss

Jag testar att blogga från min iPhone, och förutom bildfunktionen så verkar det ju faktiskt fungera. En app för mobilbloggande med iPhone vore verkligen inte fel, men det är visst på gång läste jag någonstans. Trevlig helg alla mina fina!

Gratis Spotify Premium?


Så här matchar jag MER än gärna min Mulberry Bayswater och sprillans nya iPhone i vår.

Först och främst måste jag bara tipsa er om att kika in på Mulberrys sida och den finfina vårkollektionen. Jag har alltid varit svag för Mulberry och min Bayswater är en kär klenod! Något som jag däremot har missat är att Mulberry gjort en specialkollektion som passar Apples produkter. Jag GILLAR! ♥

Jag gillar även att det HÄR nu är möjligt att få Spotify Premium gratis! Den här sidan funkar verkligen och det är faktiskt riktigt enkelt. Det enda du behöver göra är att svara på några frågor och sen värva 6 stycken. Det går ju superfort! Jag trodde först att den här sidan var lika världelös som alla andra "samla poäng och få gratis" men så är alltså inte fallet. Slipp alla reklamavbrott och möjlighet att använda Spotify i iPhonen. Inte så illa va?!

Fördelar med Spotify Premium:
♥ du slipper all reklam
♥ bättre ljudkvalité på musiken (320 kbps)
♥ du kan lyssna på Spotify i mobilen (iPhone, HTC m.fl.)
♥ lyssna på alla dina spellistor offline utan internet
♥ tillgång till ny musik innan alla andra

Skynda, skynda! Klick klick!



Day Birger et Mikkelsen HOME



Jag vet inte riktigt vad stilen kallas, men jag gillar det här. Vitt, krom, stelt men inte för stelt, lite shabby men inte för krusidulligt, svarta detaljer och eventuellt något rosa. Någon som vet? ;)

God morgon!


Jag hade en chef en gång som inte tyckte att det var OK att säga att man var trött. Han menade på att det var tråkigt och deprimerande att höra på hur trötta alla var jämt. Han tyckte helt enkelt att vi skulle säga att vi var glada istället.

Och kanske har han möjligen en poäng där. Det är faktiskt rätt trist och tröttsamt att höra att alla är så trötta hela tiden.

Men om det nu är så att chefen hade rätt och det inte är OK att säga att man är trött, ja då har jag bara en sak att säga just nu:

- Jag är så EXTREMT GLAD IDAG. Har nog aldrig varit gladare faktiskt.

Eller nja, ni fattar.

Nu:
svepa en latte. Eller tre.

Time flies


Ap-gammal bild, jag vet. Men hörrni snart är vi där! 17 februari idag, halva månaden har gått och strax är det mars. ♥

Torsdag


Green Gate levererar i vanlig ordning. Här är ett litet axplock från kollektionen spring/summer 2011.

Wille, som drabbades av någon mystisk endagarsfeber i måndags är nu bra igen (han var hur kry som helst redan igår men fick stanna hemma just in case) och ska alldeles strax iväg till dagis. Jag själv  m å s t e jobba på med skolan innan jag ens funderar på att göra något annat. Som att sitta här till exempel.

Happy torsdag 17 februari på er! ♥

Slut...



Det är bara att inse att jag inte kommer att få något mer vettigt gjort idag. Jag är helt slut, matt och trött utan att ha presterat ett endaste dugg, vilket i och för sig inte är så konstigt då jag tagit tag i den där fruktansvärt vidriga pulverdieten igen... Blä!

Tröstar och peppar mig med att första dagarna är alltid värst, sen går det av bara farten. 7 kg till målvikt, dvs den vikt jag hade när Wille flyttade in i magen. Inga kakor till mamma denna vår med andra ord...

Natti natti nu alla mina kära!

Jag vill!


Trots att snön ligger djup så har drömmar och planer kring trädgården och uteplatsen börjat gro. Jag hann inte göra särskilt mycket ute efter att vi flyttade in och innan snön kom. Jag hann inte ens sätta några vårlökar och det ska bli spännande att se vad eller OM det kommer upp något i vår.

Jag vill ha utegruppen i vitt, såklart. Gärna en platsbygd långbänk med många stora kuddar, taksegel i vitt (sitter redan uppe), vita blommor i tusental och hemskt gärna en kristallkrona. ♥



Bild från Sköna Hem. Precis den här känslan vill jag ha! Vitt och kristall.


Ögongodis från The White Company. ♥





Den här fina korgen från The White Company har jag gärna inne med ett olivträd i. Skulle passa perfekt i vardagsrummet och är ett MUST hemma hos oss i vår!

Inte ett vårtecken...

...så långt ögat kan nå. Men ganska vackert ute ändå. ♥








Hemma från dagis.

img_0333 (MMS)

Hemma från dagis.


Till er från mig ♥



Sköna söndag









Vi har haft en riktig mys-söndag hemma. Välbehövligt! Wille har varit på puss och kramhumör så vi har pussats, kramats, läst sagor och gosat mest hela dagen. Man får helt enkelt passa på när tillfället bjuds, för i morgon är det nya tag med skola och dagis, och inte minst alla hjärtans dag.

Wille läser Financial Times. Vi andra titt...

img_2350 (MMS)

Wille läser Financial Times. Vi andra tittar på melodifestivalen... Japp.


12 februari


Liten Wille för snart 2 år sedan. TVÅ ÅR, kan ni förstå?! Inte jag.

Jag och Wille ska strax bege oss ut i kylan och in mot stan. Vi ska möta upp pappa J på jobbet och sen blir det middag med familjen hemma hos Js syster. Jag är tröttare än tröttast efter en tidig morgon men ska svepa en latte eller två innan vi går. ♥

Håll ut



Hoppas ni överlever där ute i snökaoset. ♥

Här har vi haft myspys-kväll och nu packar jag ihop skolböckerna för den här veckan. Trevlig helg på er!

Badrumsfint

Den här gillar jag! Hade den funnits i XXL så hade jag inte tvekat en sekund på att slänga in en i Willes rum, men det är en badrumsmatta så jag tror det är rätt kört. Typiskt.




Nämen!



GULLE ER!

Skrivkramp




Jag älskar att skriva, det gör jag verkligen. Och jag gillar historia, det är inte det. Men senaste veckan har jag sammanlagt författat över 20 sidor svensk historia och nu börjar jag faktiskt bli less. Jag har kramp i händer och i huvud och tar en välbehövlig paus och... skriver lite i bloggen istället. ;)


God natt! ♥

Greengate S/S 2011




Jag vet att det är många med mig som längtar efter våren så här bjuder jag på lite vårnyheter från danska Greengate. Himmelskt blått, jag gillar! ♥

Wille 24 månader, 8 februari 2011




Stora hjärtat...

... som har börjat på dagis ♥ Som allra helst kan själv ♥ Som älskar att bygga torn, ballonger, att pussa på mamma och pappa och att sjunga blinka lilla stjärna ♥ Som tycker att kaka är det bästa som finns ♥ Som inte gärna vill somna om kvällen men gärna tar sig en sovmorgon ♥ Som är det finaste och dyraste vi har

Tisdagsmorgon






Jag var uppe redan 5.30 i morse
och ute hos min finaste C strax efter 06.00. Fodra, linda om lindor och släppa ut i blötsnöstorm som turligt nog lättade strax innan jag sätte mig i bilen för att åka hem. Lämna Wille på dagis och nu kikar solen fram lagom till att jag ska sätta mig med skolan. Typiskt också.




Det här är min lilla häst. Fast så liten är han egentligen inte, och min är han inte heller längre. Han var min till oktober 2009, då hade jag lånat ut honom i knappt ett år och insåg att det skulle bli svårt att ta hem honom med en liten bebis-Wille hemma. Jag sålde honom till fodervärden, som till min stora förtvivlan beslutade sälja honom vidare knappt tio månader senare, dvs i augusti i år. Nu är han lyckligtvis tillbaka hos mig igen, dock med ny ägarinna. Riktigt olyckligt nog sprang han av en sena i november och just nu ser det riktigt mörkt ut för min finaste stjärna då prognosen är urusel.

Det känns ändå bra i hjärtat att om han skulle behöva sluta sina dagar snart så gör han det hos mig, hemma på Drottningholm där han har stått större delen av sitt liv. ♥

Bilderna nedan är inte speciellt gamla. Min fina stjärna, stark, frisk och lycklig och så vacker som bara han kan vara. Precis så som jag vill minnas honom. Nu är han en skugga av sitt gamla jag och även om det känns fördjävligt så är det bara att acceptera att det här är livet med djur. Vi har dem på lånad tid och det är bara att skratta sig lycklig så länge det varar. ♥






Ta hand om varandra!

Söndagsskola



Ute strålar solen över ett kritvitt vinterlandskap. Själv sitter jag inlåst på kontoret med en hög böcker och en gigantisk inlämningsuppgift. Som man bäddar får man ligga kallas det så fint, faktum är att det stämmer alldeles för väl...

Njut fina vädret för mig idag alla kära!

Lördag


Jag fick en timmes välbehövlig sovmorgon och klev upp till dukat frukostbord och två glada killar. Jag har inte ord för hur mycket jag behövde det här! ♥

Nu ska jag bara ta mig i kragen och få något gjort här också... Vädret inbjuder inte direkt till att gå ut men jag har en häst som behöver bli ompysslad så en tur ut blir det nog allt. 

Trevlig helg på er!


Slut för idag




Jag har nyss kommit hem från stallet efter att ha nattat hästarna. Wille sover gott efter lite Ipren och en sval pyjamas. Jag borde egentligen passa på att plugga lite, men det är ju trots allt fredagskväll och det är faktiskt en dag i morgon också...  ;)

Natti natti på er! ♥

Mammatips!



H&Ms Concious Collection
släpps i april och har snappat upp det jag gillade mest med förra årets The Garden Collection, det vill säga vitt, pastelligt och romantiskt. Men, på något sätt tycker jag ändå att det blir en aning too much. Jag funderar över om H&M inte har irrat iväg lite här bland ekologisk bomull, återvunnen polyester och spetsar?

Stort plus
ändå att kollektionen inte bara riktar sig till dam och herr, utan även finns för små prinsar och prinsessor! Jag är mäkta imponerad! ♥

Det ska bli väldigt intressant att se kollektionen i butik när den väl släpps. OM det finns något kvar vill säga...

God morgon alla glada!

img_8244 (MMS)

God morgon alla glada!


En ynklig rapport...



...från en febrig kille med 1,5 framtand. Tanden går inte att laga, eller rättare sagt så lagar man inte avslagna framtänder på tvååringar så länge de inte påverkas mycket utav det. Willes tand är vass, men inte värre än att det jämnar till sig med tiden. Det estetiska får vi leva med. TUR att han är världens sötaste ändå! ;)

På väg till tandläkaren med Wille. Önska o...

img_9054 (MMS)

På väg till tandläkaren med Wille. Önska oss lycka till... :/


Men VAD är det här?!

Wille fick stanna hemma från dagis idag då han kändes varm och var väldigt snorig. Han har lekt så fint med pappa hela förmiddagen medan jag var ute i stallet en sväng och trots febern är han sitt gamla vanliga glada jag. Vi har haft en lugn förmiddag och jag har till och med suttit med skolan en stund. Mys!

Men... alldeles nyss när jag höll på att plocka undan lunchen så hör jag plötsligt ett brak och sen ett illvrål från Wille som av någon mystisk anledning trillat framlänges mitt på hallgolvet! Rent instinktivt kollar jag munnen och upptäcker att han har slagit ut en stor bit av ena framtanden! UGH! Vad gör man?! Ringer sjukvårdsrådgivningen för att höra om vi måste åka in till tandakuten eller vad man ska göra. Får inget vettigt svar så vi ringer Js syster som är tandhygienist, men får bara tag i receptionisten som meddelar att tandläkaren är sjuk och att det inte är så mycket att göra då det rör sig om en mjölktand.

Har känt ordentligt på tanden (den bit som är kvar) och den verkar sitta fast och fint, men den är sylvass och stackars lilla älsklingen har varit ledsen! Den kommer alldeles säkert behöva slipas till och frågan är om man bygger upp en mjölktand eller om det kommer få vara som det är?

Har någon tips om hur man gör för att mota bort all otur och olyckor så får ni gärna komma med dem NUU!


Åh min älskade trollunge med sina fina små tänder! En olycka händer SÅ lätt och när man minst anar det!

Här är orsaken till värken i mitt hjärta.....

img_3193 (MMS)

Här är orsaken till värken i mitt hjärta... Min stjärna som vi tyvärr kommer att behöva låta somna in. Ursh, livet kan vara så grymt!


iPhone 4! <3

img_8052 (MMS)

iPhone 4! <3


Tröttsamt


Den här soliga bilden är från i mars förra året och känns som en härlig påminnelse om att vi faktiskt går mot ljusare tider. Även om det är svårt att föreställa sig att all den här snön någonsin kommer kunna smälta bort...

Det var faktiskt längesedan jag kände mig så här trött, sliten och deppig. Nästan lite illa till mods. Det har varit mycket med sjukdomar, dagis och allt runt omkring och på det en tuff period i skolan. Något annat tynger mig något enormt, men jag har velat hålla det lite utanför bloggen. Tror det kommer att bli en tuff period ett litet tag här men tyvärr det enda rätta även om beslutet har varit jobbigt att ta.

Jag är så obeskrivligt glad och tacksam att jag har min lilla familj just nu! Det är lätt att ta för givet allt fint vi har tillsammans, men livet är skört och åren går och jag kan inte nog understryka vikten av att stanna upp ibland och ta vara på tiden vi har tillsammans här och nu. ♥

RSS 2.0